Diana – van bh tot bikini

Toen mijn Bahama-badpak klaar was, had ik nog een mooi stukje badpakkenlycra en -voering over. Ik legde de stof op mijn ‘restjesstapel’ in de hoop dat ik ooit nog eens een geschikt patroon zou vinden. Ik gooi namelijk niet graag resten weg…

© Moors M - 6U6A8923

In september vorig jaar volgden de Girls een workshop bij de Lingerie Academie. Tussen de lijntjes hoorde ik lesgeefster Liz vertellen dat je van elke bh ook een bikini kan maken en daar had ik wel oren naar! Ze gaf me wat tips voor de nodige aanpassingen, ik kocht de fournituren bij Creasis in Ronse (hét Walhalla voor lingerie-adepts) en ging aan de slag.

© Moors M - 6U6A8993

Lieve zou Lieve niet zijn, als ik niet dacht dat ik het een en ander moest aanpassen aan het patroon. Zo vond ik de brug tussen twee cups een beetje breed en dacht ik die even snel-snel aan te passen, echter zonder het nodige inzicht in de kunst van het lingerie-maken. Ik ging natuurlijk volledig uit de bocht, want mijn bikini trok helemaal scheef. Opnieuw dus! Met het aller-allerlaatste stukje lycra van Fabricated deed ik een tweede poging.

© Moors M - 6U6A9085.jpg

Zonder mijn domme aanpassingen ging het al veel beter. De Diana bh van de Lingerie Academie werd een mooi bikini-bovenstuk en voor het broekje gebruikte ik de Woman’s Starbird van Petite Stitchery & Co. Toen ik de Woman’s Starbird voor het eerst maakte, vond ik het broekje al een beetje té sexy, al vind ik ook wel dat het mij staat. Deze keer werkte ik het af met een band bovenaan, waardoor ik wat aan oppervlakte won. Genoeg voor mijn ventje om plagend te verkondigen dat het een ‘bommabroek’ is. Ik ben dus geslaagd in mijn opzet 😊.

© Moors M - 6U6A9071

Tijdens onze vakantie in Rhodos, eind vorig jaar, trokken we naar het strand voor twee fotoshoots: eentje in badpak en eentje in bikini. Door de felle wind was het haast onmogelijk om mijn haar mooi op de foto te krijgen, maar de ondergaande zon maakte het ongemak meer dan goed. Het was daar gewoonweg prachtig! Jammer genoeg maakte ik de fout om door de zee van de ene rots naar de andere te waden. Nog voor ik twee stappen gezet had, wist ik het al: dit gaat mis. Ja hoor, mijn voeten stonden vol diepe krassen en blauwe plekken. Tijdens de rest van de shoot verbeet ik mijn pijn en de volgende dagen liep ik te manken. Wat een ‘amateurmodel’ lijden kan… 😉

© Moors M - 6U6A9103.jpg

Aan het zwembad voelde ik mij keifier met mijn eigen creatie aan het lijf. Jammer genoeg begon de bikini na een paar uur toch wat te spannen. Wat perfect voelde bij het passen, bleek bij het dragen toch nét te nipt in omvang voor dit gevoelig treeske. Ik neem mij dus voor tegen mijn volgende vakantie opnieuw met de prachtige stoffen van Fabricated aan de slag te gaan. To be continued!

© Moors M - 6U6A8986.jpg

Heb je door dit bericht zin gekregen om ook je eigen bikini te maken? De Lingerie Academie geeft ook workshops bikini en badpak. Meer info vind je op hun website.

© Moors M - 6U6A8928

De foto’s doen mij wegdromen naar onze vakantie, alweer veel te lang geleden… Bedankt schatje, dat je mij altijd zo leuk in beeld brengt!

© Moors M - 6U6A8999.jpg

Tot snel,
Lieve

12 gedachten over “Diana – van bh tot bikini

 1. Heel goed gelukt Lieve, echt mooi.
  En tussen haakjes een Bomabroek is dubbel zo hoog….

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like

 2. Oh zo mooi seg! Zeker nog steeds sexy! En goed idee om met de overschot vd stof een bikini te maken zodat het ineens opgewerkt is. Ik heb ook nog redelijk wat over. Wordt vervolgd 🤪

  Like

 3. Super mooi! Zou zonde zijn als je de restjes van die mooie stof had weggegooid! Enkel je zonnebril vind ik minder mooi, maar die kan je niet zelf maken natuurlijk ;).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s