A Girl’s Pencil Case voor mijn spulletjes

Tassen maken, het blijft zelfs na talloze exemplaren zo ontzettend plezant! Ik heb dan ook een niet-verwaarloosbare voorraad tassenmaterialen in huis. Leer, kurkleer, kunstleer, ritsen, fournituren… gelukkig heb ik nu een prachtig atelier met veel kastruimte, anders had ik écht een probleem.

© Lieve Deduytschaever 200314 03

Voor grote tassen heb je veel materiaal nodig. Maar na het knippen van zo’n grote lap blijf je zitten met resten die te mooi zijn om weg te gooien. Heb jij ook zo’n stapel restjes die intussen groter is dan je ‘officiële voorraad’? Ben je dus, net als ik, een beetje verslaafd aan tassen maken, en wil je aan de slag met de resten, dan zijn de gratis patroontjes van Girls in Uniform, ‘A Girl’s Cube‘ en ‘A Girl’s Pencil Case‘, ideaal!

© Lieve Deduytschaever 200314 10

Deze keer ging ik aan de slag met de pennenzak. Ik besefte ineens dat ik in mijn werkrugzak eigenlijk totaal zonder reden de muis van mijn laptop meesleur. In mijn ritstasje zitten een Iphone-lader en mijn oortjes, en die heb ik regelmatig nodig, dus die reizen terecht heen en weer. Het ritstasje was echter in den beginne het maatje van mijn Ida laptoptas, dus het was logisch dat die muis erin zit. Maar op het werk heb ik er nu eentje liggen, en die muis heb ik eigenlijk enkel thuis nodig. Hoog tijd om dat ding niet meer mee te sleuren…

© Lieve Deduytschaever 200314 12

Omdat ik alles graag opgeruimd heb, koos ik voor ‘A Girl’s Pencil Case’. Met de resten van de Ida en het ritstasje kon ik nog een leuke color block versie van het ritstasje maken. Enkel de voeringstof had ik niet meer… maar ik vind deze Ika stof, een rest van een Jozefien, ook heel mooi bij het zwart!

© Lieve Deduytschaever 200314 07

Om de pennenzak in twee kleuren te maken, knipte ik het patroon gewoon in het midden in twee en voegde ik aan elk stuk naadwaarde toe. Aan elkaar zetten, topstitchen en klaar! Nu ik het resultaat zie, begin ik weer te twijfelen… Zou ik het tasje niet beter gebruiken voor mijn pennen? Bon, het maakt niet uit. Een bewaarplekje voor mijn muis en kabeltjes of een echte pennenzak, het kan dus allebei!

© Lieve Deduytschaever 200314 01

Wil je zelf ook zo’n leuk boxy ritstasje maken? Dat kan met ons gratis patroontje ‘A Girl’s Pencil Case‘. Veel plezier!

Tot snel,
Lieve

7 gedachten over “A Girl’s Pencil Case voor mijn spulletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s