Phoebe en Prue, een heerlijk zomers slaapsetje

In de La Maison Victor van maart-april stonden enkele leuke patroontjes van lingerie en slaapgerief. Toen al riep ik enthousiast uit: “De Phoebe en de Prue, die ga ik zeker maken”. Maar zoals het vaak gaat in mijn verwarde brein, verstopte dat idee zich tussen de tientallen anderen en zakte het project een heel stuk naar onder in mijn to do lijstje.

©Lieve Deduytschaever 200602 01

Toen ik een heerlijke viscose in handen kreeg voor de Norma blouse van FibreMood, had ik al snel spijt dat ik niet een veel groter stuk gekocht had, want die viscose leent zich ook uitstekend voor lange zwierige rokken, maxijurken of… een sexy pyjamaatje voor de zomermaanden. Maar ook daarvoor was mijn restje lang niet groot genoeg. De stof was, op 70 centimeter na, uitverkocht. Gelukkig kon Chantal van De Stoffenknop mij nog verder helpen met een mooie coupon, en daarmee had ik nét genoeg om mijn project tot uitvoering te brengen. Bedankt Chantal!!!
(Nvdr: intussen is de stof opnieuw op voorraad!)

©Lieve Deduytschaever 200602 11

Ik begon met de Prue short. Die maakte ik niet helemaal zoals de beschrijving het voorschrijft… Ik heb graag een tunnel om de elastiek door te schuiven, zodat ik de short kan dragen en aanpassen indien nodig. Eens de goede lengte gevonden, heb ik de elastiek boven en onder doorstikt, zodat die goed blijft zitten. Daarnaast tekende ik de pijpjes vier centimeter langer, omdat ik een versie zonder kant maakte. Helemaal niet moeilijk, die Prue, zelfs niet met de aanpassingen die ik deed. En het shortje past perfect!

©Lieve Deduytschaever 200602 06

In de namiddag van dezelfde dag maakte ik het Phoebe topje. Daarvoor volgde ik exact de stap voor stap handleiding, al liet ik ook hier het kant weg. Aan het einde van de rit versmalde ik de zijkanten met anderhalve centimeter, omdat het anders gaapte onder de oksel en ik meer dan genoeg plaats had om het topje over mijn hoofd te trekken.

©Lieve Deduytschaever 200602 08

Nu heb ik een leuk setje om tijdens deze zwoele zomernachten in te slapen of sexy rond te flaneren. Heerlijk vrouwelijk voel ik mij erin!

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Phoebe en Prue, een heerlijk zomers slaapsetje

  1. Leuk en heel mooi. Eerder ook al gedacht om dit setje te maken, doch mijn leeftijd en figuur leent zich er wel niet meer voor!

    Like

    1. Leeftijd zit enkel in je hoofd… en ik ben een gelijkaardig patroontje aan het testen. In die testersgroep zitten ook vrouwen die wat ouder zijn en in allerlei vormen. Het is volgens mij gewoon een kwestie van zelfvertrouwen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s