Diana en Aphrodite – een mooi koppel!

Heerlijk vind ik het dat ik sinds een paar jaar nog nauwelijks een kledingwinkel hoef binnen te stappen. Ik streef ernaar zoveel mogelijk van mijn kledij zelf te maken. Aan een jas heb ik mij nog niet gewaagd, en ook jeansbroeken koop ik nog in de winkel, maar tegenwoordig maak ik ook mijn lingerie zelf. Een tijdje geleden volgden de Girls samen een workshop bij de Lingerie Academie en sindsdien ben ik vertrokken!

0720 © Moors M - GIUB - 6U6A8536

Aangezien ik mijn eerste setje zo graag draag en ook mijn bikini goed gelukt was, durfde ik het deze keer met de nodige zelfzekerheid aan. Lingerie maken schrikt heel wat mensen af, maar eigenlijk zijn de technieken gelijkaardig aan die van ‘gewone’ kledij. Eens je de volgorde een beetje snapt, zijn de werkbeschrijvingen van de Lingerie Academie vlot te volgen.

0720 © Moors M - GIUB - 6U6A8562

Ik had nog wat materialen over van mijn allereerste setje en viste de resten van een prachtige lap zwart kant uit mijn voorraad. Bandjes, beugels, picot- en omvouwelastiek, strikjes en kruisjestricot kocht ik opnieuw bij Creasis in Ronse. Laat je niet misleiden door hun website, in de winkel liggen nog veel meer heerlijkheden. De service is er trouwens vlekkeloos. Zeker een tripje naar Ronse waard!

0720 © Moors M - GIUB - 6U6A8551

Wie mij kent fronst nu de wenkbrauwen. Behalve de occasionele geklede broek, zal je geen zwart in mijn kleerkast vinden. Ik ben een zomertype en zie er niet op mijn best uit in zwart. Toch wilde ik deze keer een uitzondering maken: iedere vrouw heeft een zwart lingeriesetje nodig, al krijgt bijna niemand het ooit te zien. Het gevoel van zwart kant op je lijf valt door niks te evenaren.

0720 © Moors M - GIUB - 6U6A8569

Een bh van zwart kant werd het dus, opnieuw de Diana. Net als bij mijn bikini versmalde ik de brug tussen de twee cups een beetje, maar verder veranderde ik niks aan het patroon. Deze bh zit fantastisch en ik voel mij er enorm sexy in. Ook mijn ventje is fan!

0720 © Moors M - GIUB - 6U6A8534

Als broekje koos ik opnieuw voor de Aphrodite. Ik volgde trouw het patroon, maar liet de elastieken aan de benen weg. De pijpjes sluiten voldoende aan en ik hou niet van het gevoel van elastiek aan mijn benen. Aan het achterpand moest ik een beetje foefelen met het kant, want ik had net niet voldoende om het erop te zetten zoals voorzien. In plaats van twee stukjes die op een punt uitlopen in het midden, werd het één lange strook. Het is eens iets anders!

0720 © Moors M - GIUB - 6U6A8572

De Diana bh zal zeker bij mijn favorieten blijven horen, ook als ik nog verder op onderzoek ga in de wereld van de lingerie. Maar ik zoek nu wel een alternatief voor het Aphrodite broekje, want het zit goed, maar ik draag meestal strings of echte shortjes. Iemand een tip?

Tot snel,
Lieve

6 gedachten over “Diana en Aphrodite – een mooi koppel!

  1. Hallo Lieve, mooi gemaakt weer, proficiat ik ben ook grote fan voor lingerie te maken, maar ik heb al contact genomen met het atelier, maar het is iets te ver te rijden, wel heb ik in Heist op den Berg ook een atelier gevonden, waar heb je het aan geleerd en waar, ik kijk. er naar uit grtjes Andrea

   Like

 1. Heel mooi! En ook chapeau dat je dat hier met ons de aan foto’s wil delen.Voor veel dames toch niet zo vanzelfsprekend ook al valt er niets ‘verkeerd’ te zien! Volgt er ook nog een blauwe variant? 😉

  Like

  1. Ik was zelf ook wat huiverachtig, daarom vooral details en niet veel ‘lijf’. Ja hoor, de blauwe variant komt er zeker, ik heb al een prachtig setje materiaal liggen. Een ander model bh en een nieuw patroon voor het broekje… Nog even geduld 😃

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s