Waarom watjes geen watjes zijn!

Zo’n drie jaar geleden gooiden de Girls in Uniform zich voor het eerst vol overgave in de #naaimaandtegenverspilling. Aangezien ik zowat elke dag make-up gebruik, belandden er tot die dag ontelbare wattenschijfjes in de vuilbak. Omdat ik probeer verspilling tot het minimum te beperken, kon ik daar niet mee leven. Vanuit dat idee besloot ik dus met stofrestjes herbruikbare wattenschijfjes te naaien. Die dingen werden sindsdien zo intensief gebruikt, dat ze door en door versleten zijn . Mijn ventje raadde mij al maanden aan eens opnieuw aan de slag te gaan, maar je kent dat… Er waren zo veel leukere projectjes met mijn naam op.

© Lieve Deduytschaever 200301 07

Toen Margot en ik naar de Creativa beurs gingen, waren er in verschillende standen handgemaakte wattenschijfjes te koop. De luie Lieve in mij wilde ze kopen, maar eigenlijk swingen die prijzen de pan uit, dus de zuinige Lieve wandelde verder langs de standjes. Tot Margot mij wees op Cherry’ Shop Fabrics, een stand vol prachtige en superzachte bamboestofjes.

© Margot Van Waeyenberghe 200301 05

‘Micro éponge Bambou’ vertelde het label ons. Ooooooh, dit stofje, langs de ene kant donzig zacht en langs de andere kant een beetje ruw, schiep perspectieven! Zowel Margot als ik lieten ons overtuigen om een rolletje mee naar huis te nemen.

© Lieve Deduytschaever 200301 01

Margot koos voor een schattig wit stofje, als het staartje van een pluizig konijntje. Ik koos voor praktisch lichtgrijs. De rest is geschiedenis… Margot maakte zachte ronde wattenschijfjes, in een handig compact formaat voor zichzelf, en naaide meteen een tof cadeautje voor twee vriendinnen. Haar schijfjes bewaart ze in een mooie glazen pot in de badkamer.

© Margot Van Waeyenberghe 200301 02

Aangezien ik mijn gezicht graag grondig reinig, zou ik telkens twee van die rondjes nodig hebben om alles proper te krijgen. Ik koos dus, net als vorige keer, voor een langwerpig formaat dat overeen komt met twee ronde wattenschijfjes achter elkaar. Lekker groot en zoooooo zacht dat het nu een plezier is om mijn gezicht te reinigen. Heerlijk!

© Lieve Deduytschaever 200301 05

Drie jaar geleden maakte ik voor mijn set een handig zakje van een restje sweaterstof. Ik gebruikte toen een blauw cadeaulint om het zakje te stroppen, maar dat was intussen helemaal uitgerafeld. Het zakje, daarentegen, was nog in perfect staat. Een nieuw touwtje erin en dat kan weer een paar jaar mee!

© Margot Van Waeyenberghe 200301 03

Grappig om te zien hoe twee dames met hetzelfde doel voor ogen, toch tot een heel ander resultaat komen. Leve onze hobby!

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Waarom watjes geen watjes zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s