Zak eens lekker door – Let’s Sti(c)k Together

Met haar geesteskind ‘Let’s Stick Together’ daagt Marjolein geregeld een aantal blogsters uit om rond een gezamenlijk thema te werken. Met ‘Zak eens lekker door’ creëerde ze deze maand een dubbele bodem en daagde ze ons uit om out of the box te denken.

18157163_10211358990223802_4807226239215224763_n

Dat ik graag tassen maak, is voor de trouwe lezers van Girls in Uniform geen geheim. Hand– of draagtassen, ritstasjes, toiletzakken, laptop– of verzorgtassen en zelfs een beschermhoes voor een heus Japans zwaard… ik leef mij telkens helemaal uit om er iets speciaals van te maken. Het zal je dan ook verbazen dat ik het thema deze keer niet zo letterlijk interpreteerde.

Itch-to-Stitch-Mountain-View-Pull-on-Jeans-PDF-Sewing-Pattern-Line-Drawing

In de eerste Let’s Stick Together van het jaar nam ik mij voor een échte broek te maken. Met mijn Mira van La Maison Victor zette ik al een eerste stap, al was dat patroontje al bij al nog vrij makkelijk. Ik voelde mij dus niet echt geslaagd in dat voornemen.

Bij Ilse spotte ik voor het eerst de Mountain View Pull-on Jeans van Itch to Stitch. Op dat moment had ik mezelf een patroon-koopstop opgelegd, want mijn kast puilt stilaan uit… Ik bleef echter naar haar broek kijken en zwichtte uiteindelijk toch.

© Moors M - 6U6A8744

Aan een echte jeans met rits en tailleband zou ik mij niet wagen. Ik heb het gevoel dat ik zoiets beter in de winkel koop. De designer heeft echter goed nagedacht over deze broek. Als er iets is wat ik haat, is het een blote rug bij het zitten.

© Moors M - 6U6A8839

Dit model heeft een hoge rekbare tailleband (en het mooiste van al) zonder knoop en rits. Kies je voor een mooie stretch jeans, dan trek je de broek zo over je heupen omhoog. Lekker makkelijk! De hoge taille camoufleert ook je buikje, waardoor je mooier in je kleren past.

© Moors M - 6U6A8792

De rest van de broek zou eruit kunnen zien als een echte jeans. Ik koos bij Toverstof echter voor een prachtige kaki jeans met bijpassend garen en niet voor een contrasterende kleur, waardoor de stiksels haast niet opvallen.

© Moors M - 6U6A8686

Deze broek wil ik namelijk dragen om te gaan werken en daar zien ze me liever niet in een gewone jeans opdagen.

© Moors M - 6U6A8887.jpg

Ik ben fan van de leuke details in de broek. Voor het eerst maakte ik zakken (en… daar is het thema!!!) waar ik helemaal tevreden van ben. De voering van de voorzakken maakte ik in een restje katoen uit mijn stoffendoos, in mijn ogen een keicute detail.

Op de achterzakken koos ik -bij gebrek aan inspiratie- voor een eenvoudig lijnenspel. Die zakken op de juiste plaats krijgen was trouwens het moeilijkste naaistukje van de hele broek… elke kont is namelijk anders, nietwaar?

© Moors M - 6U6A8806

Volgens de matentabel viel ik tussen twee maten in. Ik koos voor de kleinste, aangezien ik in mijn ervaring meestal nog wat moet innemen. Of dat nu een goede zet was, weet ik niet, want de broek past als een handschoen, ik ben helemaal fan van de pasvorm en ze zit heerlijk…

© Moors M - 6U6A8757

Maar na het zien van de eerste foto’s besloot ik volgende keer toch een paar aanpassingen te doen. Helemaal perfect ziet ze er namelijk nog niet uit. Dat er een volgende komt is echter een feit dat zeker is!

© Moors M - 6U6A8715

Wat denk jij, maken de kleine imperfecties de broek ondraagbaar?

Hoe de anderen het thema invulden, zie je op hun blogs:

DraadjesSkwadraatliveGirls in UniformJust DelphineLarth
Woohoo by Davina Sewing à la CarteYjonis blogtViTess
Nathalie’s NaaiselsTwo OwlettesNaaisdrovje… door SaraPlus 2 is 5!SpoetnikselsSeams NormalOOYAmadeKhadetjesFlaflinko

Tot snel,
Lieve

PS: Het bleke shirt is een Odette van La Maison Victor die ik speciaal in combinatie met de broek uit een soepel paarlemoeren tricootje maakte. Jammer genoeg zat er een weeffout in het rugpand, wat ik pas spotte aan het einde van de rit. De stof was intussen uitverkocht, maar dankzij de goede service na verkoop van Het Stofuiltje kreeg ik mijn centjes terug en kan ik binnenkort een ander shirtje maken!

© Moors M - 6U6A8880-2

58 gedachten over “Zak eens lekker door – Let’s Sti(c)k Together

 1. prachtig! zeker nadat ik er dit weekend niet in slaagde om een broek te maken waar de wederhelft in past, kan ik alleen maar respect hebben hiervoor.
  spijtig dat je op je werk niet in een gewone jeans mag verschijnen, een superdonkere vind ik meestal wel heel deftig (afhankelijk van wat je er op draagt hé, bvb een blazertje ofzo)

  Like

 2. Wauw! Echt een mooie broek! Dat lijnenspel achterop is echt mooi geworden. Ik heb de imperfecties waar jij over twijfelt, niet kunnen ontdekken op de foto’s. Ik zou hem lekker dragen dus!

  Like

 3. Dikke proficiat met deze broek! Ik waagde mij lang geleden ook eens aan een broek en dat gedrocht ligt nog steeds onafgewerkt in de stoffenkast. Pasvorm voor broek is toch nog iets helemaal anders dan voor kleedjes of rokjes hé! Wees maar heel fier!

  Like

 4. Voor een eerste broek (ok, bijna eerste dan 😉 ) vind ik dit een geweldig mooi resultaat. Ik ben fan van alles in dezelfde kleur, zonder contrasterende stiksels, het geeft onmiddellijk een compleet ander resultaat.
  Zelf weet ik -jammer genoeg- niet zoveel van problemen oplossen bij broeken, maar ik denk dat je bij Closet Case Patterns wel eens goede fit info zou kunnen volgen, ik denk dat je er zelfs een ‘pants class’ kunt volgen om je broek helemaal perfect naar je goesting te krijgen!

  Like

 5. W-A-A-U-W Lieve, you did it again! Potverdorie, nu wil ik die ook kopen eh, en ik heb hier nog een stapel Itch to Stitch patronen die ik ook nog moet maken, waaronder twee broekenpatronen. Wat doe je mij weer aan? :p

  Like

 6. Fit’s like a glove. Of zo lijkt het althans. Ik ben helemaal fan van het fijne lijntje op de achterzijde, dat geeft het toch een extra elegante touch. Weeral een geslaagde challenge, zoals we gewend zijn van jou!

  Like

 7. Supermooie broek! Ze past inderdaad als gegoten… en die rimpeltjes of plooitjes hier en daar storen echt niet. Deze broek is zeker en vast draagbaar!

  Like

 8. Wauw, prachtig! Broeken zullen, denk ik, het laatste zijn waar ik mij aan waag. Als ik ooit zo ver ben en mijn tweede ziet er half zo goed uit als de jouwe dan zal ik een tevreden mens zijn. Echt heel mooi gedaan.

  Like

 9. Ik zag hem al enkele keren verschijnen, je broek, en ik blijf hem super vinden. Hij staat je prachtig. Ik ben vandaag pas toegekomen aan het lezen van deze challenge berichten (en de mijne is nu ook maar pas verschenen). voor mij ben je super geslaagd met deze invulling van deze uitdaging hoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s