Zak eens lekker door – Part II

Anderhalf jaar geleden maakte ik mijn eerste Mountain View Pull-on Jeans van Itch to Stitch. Ik stond nog in mijn kinderschoenen wat broeken betrof (al hoor je mij niet beweren dat ik nu een expert ben) en het was geen perfect exemplaar, maar ik draag de kaki broek toch met heel veel plezier. Dat doe ik nog steeds, al is ze intussen nogal versleten.

© Moors M - 200112-6U6A2583

Het was dus hoog tijd voor een nieuwe! Ik hou zo van het draagcomfort van de broek met haar hoge elastische taille, die je makkelijk over je heupen trekt. Nooit een blote rug en geen gesukkel met rits of knopen als het snel moet gaan. Daardoor sla je ook een paar moeilijke stappen over in het maakproces. De omschrijving is uitgebreid en zo duidelijk dat je zelfs niet veel Engels moet kennen om het tot een goed einde te brengen.

© Moors M - 200112-6U6A2622

De ideale stof, een zwarte stretch jeans, vond ik in de uitverkoop van Babarum en ja dames, daar kan je ze nog steeds vinden! De stof rekt net genoeg en heeft een subtiele glans. Omdat ik koos voor zwarte stiksels kan ik de broek sportief zowel als gekleder dragen. Zo heb ik het graag!

© Moors M - 200112-6U6A2606

Het laatste jaar maakte ik al heel wat broeken, dus ik weet intussen welke aanpassingen ik aan een patroon moet doen om de broek aan mijn lijf aan te passen. Ik knipte, ten opzichte van mijn eerste exemplaar, de tailleband wat breder, tekende wat extra plaats aan het kruis en gaf mezelf ook aan mijn achterste wat meer zitruimte. Ik heb namelijk ietwat langere billen dan de doorsnee vrouw…

© Moors M - 200112-6U6A2644

Achteraan zit ze nu bijna perfect, maar aan het kruis mag het nog wat meer zijn, want ik heb nog steeds een beetje een ‘snor’. Weet jij wat ik nog kan doen om dat de volgende keer te voorkomen?

© Moors M - 200112-6U6A2617

Perfect is ook deze tweede broek niet geworden… Toen ze pas af was, was ik nogal teleurgesteld en wilde ik ze in de kledingcontainer gooien. Maar eens de eerste teleurstelling gezakt, besloot ik de broek een tweede kans te geven. Zo’n stretchbroek rekt wel wat bij het dragen, dus hopelijk komt het op termijn wel goed.

© Moors M - 200112-6U6A2586

Je eigen broeken maken… het is geen evidentie. Zucht. Heb jij de gouden tip om het allemaal wat vlotter te laten verlopen, dan hoor ik het graag. Maar niet getreurd… intussen heb ik alweer de volgende broek klaar. Eentje van mijn favoriete ontwerpster!!!

© Moors M - 200112-6U6A2577

Tot snel,
Lieve

10 gedachten over “Zak eens lekker door – Part II

  1. Wat een fantastische broek en de kleur heb je echt goed gekozen. Wat betreft je snor. Mijn ervaring is dat dit deels ligt aan het patroon maar ook aan de stof. Zo valt het mij op dat ondanks dat ik hetzelfde jeans patroon gebruik toch vaak merk dat de jeans eenmaal af iedere keer weer anders valt in het kruisgedeelte.

    Like

  2. Heel mooi gedaan, leuke stof ook!
    Ben ook fan van dit patroon, heb er ondertussen ook al verschillende genaaid.
    En die “snor”…. denk dat het komt door de rekbaarheid in de stof, ik heb dat ook. Een echte jeansbroek is stugger en daardoor is dat niet zo.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s