Een restjesproject – de Geo-Bag van Patty Doo

Er zijn zo van die patroontje die je al heel lang liggen hebt, maar waar je om de één of andere reden niet toe komt. Je hebt geen tijd, het patroon ligt niet binnen oog- en handbereik of je denkt dat het te moeilijk is.

© Lieve Deduytschaever 200125 07

De Geo-Bag van Patty Doo, nochtans een gratis patroon, is er zo eentje. Ik had het patroon minstens twee jaar geleden afgedrukt, maar toen ik eraan wilde beginnen bleek mijn Duits zwaar ontoereikend te zijn. Ik legde het opzij, maar bleef bewonderend kijken naar de exemplaren die ik op de social media zag passeren.

© Lieve Deduytschaever 200125 05

Het moest er dus eens van komen… Dit weekend verzamelde ik al mijn moed en plakte ik het PDF-patroon aan elkaar. In mijn voorraad had ik voldoende grote resten om de kleinste maat van de Geo-Bag te knippen.

© Lieve Deduytschaever 200125 08

Ik koos voor het bruine kurkleer van Kbas (nog een paar dagen in solden!) dat ik gebruikte voor de ‘manbag‘ die ik ooit maakte voor een vriend van de familie. Ook van de bijpassende voeringstof, toen gekocht bij Toverstof, had ik nét genoeg liggen. Omdat ik per sé een rits met twee trekkers wilde, echt wel handig bij dit model, trok ik nog snel naar Veritas voor een rits op rol.

© Lieve Deduytschaever 200125 03

De rest is geschiedenis… Mijn drempelvrees bleek totaal onterecht! Eigenlijk laat dit leuke tasje zich in elkaar steken zoals ‘A Girls Cube‘, een gratis patroontje van mezelf. De technieken zijn gelijklopend, al is het patroon totaal anders opgezet. Ondanks mijn totaal gebrek aan basiskennis Duits, begreep ik de universele taal van de foto’s in de handleiding perfect. Laat je dus niet afschrikken!!! Mochten de foto’s niet voldoende zijn, vind je ook een heel duidelijke stap-voor-stap video online.

© Lieve Deduytschaever 200125 02

Aan het einde van de rit ben ik heel tevreden met mijn lichtjes stoere maar toch stijlvolle Geo-Bag. Het lijkt erop dat hij iets boller staat dan de exemplaren die ik al zag passeren, maar vermoedelijk heeft dat met de stevigheid van het kurkleer te maken.

© Lieve Deduytschaever 200125 06

Wat ik nu met dit tasje ga doen? Ik heb nog geen idee. Soms maak ik dingen zonder duidelijk doel, gewoon omdat ik er zin in heb. Het is een leuk formaat voor een make-up tasje of om de laders van je GSM en andere toestellen in op te bergen. Tot mijn grote verbazing vindt mijn ventje het heel mooi, dus het is geschikt als cadeautje voor man én vrouw.

© Lieve Deduytschaever 200125 04

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Een restjesproject – de Geo-Bag van Patty Doo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s