Mijn ‘heiligdom’

Toen we, zo’n 11 jaar geleden, ons huis bouwden, was er nog geen sprake van een obsessieve hobby. Ik sportte af en toe en dat was het. We bouwden een huis met drie slaapkamers: onze ‘master bedroom’, een bureau en een logeerkamer. Toen onze neefjes nog klein waren, kwamen ze af en toe slapen. Heerlijk was dat, zeker omdat we al snel onze eigen bedtijdrituelen hadden. We kropen ’s avonds met z’n vieren gezellig in het grote bed terwijl Michael een verhaaltje voorlas. En nog eentje, en nog eentje… tot het tijd was om te slapen. Mijn favoriete moment van de logeerpartij! Maar nu de jongens pubers zijn komen ze niet zo vaak meer logeren.

© Moors M - 200111-6U6A2529

Enter wilde plannen: waarom zou ik de logeerkamer niet omtoveren in een heus naaiatelier? De kamer is lang en smal, met een schuine wand, maar met ingebouwde kasten zag ik dat helemaal zitten. Alleen… waar vind je een betrouwbare stielman?

© Moors M - 200111-6U6A2511

Tijdens een bezoekje aan mijn favoriete stoffenwinkel Toverstof vertelde ik enthousiast over mijn plannen. Svenja kon mij volledig volgen in mijn verlangen naar een eigen plekje en gaf me meteen een gouden tip: haar man is schrijnwerker. Meteen bij het eerste gesprek voelden mijn ventje en ik dat het goed zat. Ook de prijs was dik in orde. Het ondenkbare werd waar: ik kreeg mijn droomatelier!

© Moors M - 200111-6U6A2497

Voor Matthias aan de slag ging, werd er gepraat, getekend en hertekend. De ruimte moest praktisch ingedeeld worden en ik wilde een ruim werkblad voor mijn twee machines. Mijn ventje deed er nog een schepje bovenop: “Je hebt de plaats. Waarom maak je geen drie volwaardige zitplaatsen, zodat je extra werkblad hebt om te knippen of voor een derde machine”? Mijn ogen twinkelden en zo geschiedde het… Matthias maakte een bureaublad in witte eik-look van meer dan vier meter breed.

© Moors M - 200111-6U6A2560

Onder het bureaublad kwamen twee kastjes, die ik invulde met schuivenblokjes die ooit nog in het magazijn van mijn ouders stonden. Een superhandige erfenis voor al mijn kleine naaispulletjes.

© Moors M - 200111-6U6A2547

Voor de ladies die intussen jaloers zijn op de mega grote kasten… Jammer genoeg zitten die grotendeels vol met spulletjes en kleren voor de rest van het huis. Enkel de kasten tegen de zijmuur met het schuine dak zijn bestemd voor naaispullen. Maar hé, mij hoor je niet klagen!

© Moors M - 200111-6U6A2549

In mijn kamertje zijn het de details die het hem doen… Aan de zijkant van de grote kast hangt een handgreep van Ikea, dezelfde die ik voor alle deurtjes gebruikte, waaraan ik mijn work in progress of de kledij die nog op foto moet netjes kan weghangen. De immense spiegeldeur is dan weer super interessant om mezelf langs alle kanten kritisch te bekijken.

© Moors M - 200111-6U6A2495

Ook aan de verlichting besteedden we de nodige aandacht: twee led bureaulampen naast mijn machines en aan het plafond een ledlamp van 1.70 m om zoveel mogelijk licht te hebben, zodat ik ook ’s avonds of bij donkere dagen aan de slag kan met mijn tornmesje.

© Moors M - 200111-6U6A2532

Wil je zelf ook zo’n fantastische naaiplek op maat?
Eén adres: Matthias Raman uit Destelbergen – info@matthiasraman.be
(En neen… ik heb geen aandelen in de firma, ik ben gewoon super tevreden!)

Tot snel,
Lieve

18 gedachten over “Mijn ‘heiligdom’

 1. Oh wat is dat heerlijk hè, zo’n eigen plek?! De jouwe ziet er echt schitterend uit! Ik heb sinds een paar maanden ook de hele zolder voor mezelf – zat ruimte voor mijn machines en als kers op de taart ook nog een hele grote kniptafel op hoogte. Wat ik super fijn vind: als je ergens mee bezig bent en het is bijvoorbeeld etenstijd, dan kun je de boel gewoon even laten liggen 🙂

  Like

 2. Super! En daar zal je veel uurtjes doorbrengen 🙂 Ik heb gelukkig zelf een hele grote ruimte op zolder, maar ik durf daar geen foto’s van te nemen 😉

  Like

  1. Haha ja, ik ben een beetje een proper meiske hé. Zoals ze er nu bij ligt, is het bijna altijd. Echt veel rommel maak ik nooit en ‘s avonds ruim ik op en stofzuig ik. Dat brengt rust in mijn hoofd. Maar je moet gewoon doen waar je je goed bij voelt.

   Like

   1. Proficiat met jouw eigen paleisje.
    Voorlopig heb ik hier ook nog mijn eigen naaikamer (alle kinderen het huis uit). Maar in ons toekomstig huis, zal dat niet zo zijn. Maar daar hebben we een enorme zolder die we graag zouden inrichten (niet alleen voor mij natuurlijk). En ik heb de naam van Matthias reeds een paar keer laten vallen. Hopelijk komt ook mijn droom uit.
    Geniet van jouw eigen ruimte en maak er veel prachtige creaties!!!!

    Like

 3. Een eigen naaikamer is inderdaad heel erg leuk. In 2014 liet wij ook een kamer volledig inrichten door een schrijnwerker uit Lochristi. En zo had ik ook mijn heiligdom 😊.

  Like

 4. Wat is dit een heerlijk eigen plekje. Echt zo’n plek waar je vele uurtjes door kunt brengen.En zo heerlijk dat je een goede vakman hebt gevonden: dan krijg je maatwerk en precies zoals jij het wilt. Ben benieuwd of de derde plek opgevuld wordt door een nieuwe naaimachine of je knipplek wordt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s