The battle with my Blanche

In mijn goede voornemens van vorig jaar kon je lezen dat ik vaker wilde samenkomen met de Girls in Uniform. Ik faalde jammerlijk in dat voornemen, maar besloot dit jaar nog harder mijn best te doen. Dankzij de testersronde voor onze Stinger leerde ik Katrien kennen, die toevallig ook workshops gaf. Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar verzamelden de Girls dus bij mijn thuis voor een workshop onder haar deskundige leiding!

© lieve deduytschaever 190106 04

Katrien is best een ‘strenge juffrouw’. In haar mail legde ze de nadruk op een goede voorbereiding. Waar we allemaal zoiets hadden van: ‘allez jong, zo veel werk op voorhand’ bleek het meer dan noodzakelijk. Het werd een heerlijke dag, maar er was geen tijd om gezellig te keuvelen, uitgebreid te lunchen of te treuzelen. De Blanche is een prachtige tas, maar best pittig om te maken.

© lieve deduytschaever 190106 07

Een jaartje geleden kocht ik een prachtige bruine suède met bronskleurige spikkels bij Studio Sanne. Ik wilde er een kleedje mee maken, maar twijfelde te veel om de schaar erin te zetten. Voor deze stijlvolle Blanche leek het stofje mij ideaal. Ik trok ermee naar Toverstof voor een bijpassend taupekleurig kunstleer, een mooie paspel en een leuke voeringstof. De bronskleurige fournituren en de versteviging kocht ik bij k-bas, en de ritsen bij Mertens Mercerie.

© lieve deduytschaever 190106 02

De patronen van Swoon zijn heel goed geïllustreerd en waarschijnlijk was het mij in mijn eentje ook wel gelukt de Blanche te maken, al zou ze zeker niet zo ‘perfect’ geweest zijn. De tips van Katrien maakten het een stuk makkelijker en naaien in groep is natuurlijk veel gezelliger dan in je eentje.

© lieve deduytschaever 190106 01

Aan het einde van de rit stond mijn Blanche te blinken in de keuken. De voering valt wat ruimer uit dan ik zou willen, maar voor de rest ben ik als een blok gevallen voor de stoffencombinatie en de luxueuze uitstraling van mijn tas. Ooit kocht ik een bag organizer die er perfect in past. Van het vooruitzicht om volgend weekend al mijn spulletjes een plaats te geven in mijn tas loop ik al dagen te huppelen van plezier.

© lieve deduytschaever 190105 01

Zou jij met deze tas over straat durven?

© lieve deduytschaever 190106 09

Tot snel,

Lieve

23 gedachten over “The battle with my Blanche

 1. echt een hele mooie! ik maakte de blanche jaren geleden bij de stoffenmadam toen ik nog niet zo heel lang kon naaien, dat exemplaar is intussen versleten, tijd voor een nieuwe denk ik 😉

  Like

 2. Bedankt voor je uitgebreide beschrijving, wát een gave tas. Ik had nog een cadeaubon van mijn baas en heb net Mijn Tas en Mijn Tas 2 besteld… Tassen maken lijkt me de perfecte oplossing voor mijn obsessieve tassen-koopgedrag 😉

  Like

 3. Deze blanche is echt prachtig geworden! Door de combinatie van materialen en kleuren is ze heel elegant. Love it!
  Dikke merci nog voor de ontvangst en de gezellige workshop. De Blanche is inderdaad een pittige workshop, maar jullie hebben dat supergoed gedaan. En ja, we hebben geen uur geluncht of veel pauze’s genomen, maar ik vond dat er toch al veel gebabbeld werd 😃. Dat zal wel héél gezellig zijn als jullie op een gewone naaidate samenkomen 😂🤣

  Like

 4. Waauwie! dit is echt een pareltje! Ik maakte ze alleen en ze is zeker voor verbetering vatbaar.
  Ik denk dat die extra tips van iemand die ze verschillende keren maakte echt wel nodig zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s