De Marichel Hobo – instant geluk – bis

Eind vorig jaar volgden gastblogster An en ik een workshop bij de Belgische tassenkoningin Katrienette. Die dag maakte ik mijn eerste Marichel Hobo van RLR Creations en ik werd er meteen verliefd op. Dat er een tweede exemplaar zou volgen, dat was wel zeker…

© Lieve Deduytschaever 200817 02

Aangezien zo’n tas toch een dag of twee in beslag neemt, met veel knip-, strijk- en voorbereidingswerk, plande ik om mijn tweede Marichel Hobo te maken tijdens het jaarlijkse zomernaaiweekend van de Sewbees. Corona besliste daar echter anders over en de tas verdween ergens op mijn ellelange to-do lijst.

Mijn zwarte exemplaar ging overal mee naartoe en ik draag ze nog steeds fier als een gieter. Toch verlangde ik naar een ‘zomers’ exemplaar. Ik had alle stoffen en fournituren in huis voor een tas in goud- en bruintinten, met een beetje bling bling. De bruine suède met gouden spikkels (Studio Sanne) in combinatie met de roze-gouden paspel en het gouden kunstleer (Toverstof) had ik al gebruikt voor mijn Blanche, dus ik wist dat de combo werkte.

Als voering gebruikte ik een stofje dat ik eens kocht bij de Stoffenknop om er een bloesje uit te maken. Maar de kleuren en de gouden bloemen pasten zo mooi bij mijn andere stoffen, dat ik besloot het bloesje te laten voor wat het is en het stofje te verknippen voor deze zomerse tas. En zo viel de hele puzzel ineens naadloos in elkaar!

© Lieve Deduytschaever 200817 10

Tel daarbij koperen fournituren en een prachtige bruine rits-op-rol (Kbas en Toverstof), en je hebt alle elementen voor een zomerse tas waarmee je bij elke gelegenheid stijlvol voor de dag komt. Want het zit hem in de details…

De Marichel Hobo daagt je uit om aan de slag te gaan met leuke technieken die je misschien nog niet kende… Ik kon mij uitleven met rivetten, mooie koperen riemeindes, zeilringen en een zelfgemaakte tassel. Heerlijk toch? Durf je dat nog niet aan, dan kan je al die extraatjes ook grotendeels weglaten. Maar in mijn ogen zorgen ze er net voor dat mijn tas er helemaal niet ‘zelfgemaakt’ uitziet.

Het mag dan vreemd zijn, maar ik ben zelfs blij met de bodem van de tas! De elegante tassenpootjes maken het helemaal af, net als bij de zwarte versie. Dit is een tas waarmee ik opnieuw fier als een gieter op straat loop, want ik ben helemaal verliefd!

Wat denk jij ervan? Ik hoor het graag! Enne… zou ik er nog eentje maken? Blauw lijkt mij ook wel iets…

Tot snel,
Lieve

7 gedachten over “De Marichel Hobo – instant geluk – bis

  1. Oh wat denk ik met veel plezier terug aan de workshop marichel van toen! Dat je nog zo een tas zou maken stond in de sterren geschreven! En met deze prachtige combinatie en je oog voor detail is het dan ook een schitterende creatie geworden! Draag ze maar veel, want ze mag gezien worden! Xxx Katrien

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s