Atypisch asymetrisch truitje

For English, scroll down…

Ooit, in een ver verleden, was ik militair journalist voor de Belgische Defensie. In die periode maakte ik reportages over onze militaire activiteiten overal ter wereld. In 2011 mocht ik onze dienst vertegenwoordigen op het militair filmfestival in Bracciano, Italië. Ik viel jammer genoeg niet in de prijzen, maar tijdens mijn verblijf in Bracciano hadden we een half dagje vrij en trok ik naar Rome om er te gaan shoppen. Ik was al snel een paar laarzen-met-hak, een mooie sjaal, een lederen wikkelriem en twee chique truien rijker. Kleding die ik nog steeds koester.

Een van die truien was een dun, wollen, asymetrisch geval. Niet iets waar ik onder normale omstandigheden voor zou kiezen, maar daar in Rome had hij een bijzondere aantrekkingskracht op mij. Toen ik een superzachte, dunne sweaterstof van Minerva in de bus kreeg, wist ik meteen wat ik ermee zou doen: die lang gekoesterde trui namaken!

Aangezien het patroon bestaat uit twee identieke stukken, was het overtekenen snel klaar. Ik maakte de mouwen wat langer en een klein beetje wijder, in het idee dat de stretch van het stofje misschien niet dezelfde zou zijn als de originele trui. Gelukkig maar, want ondanks dat manoeuvre zijn de mouwen maar nét breed genoeg. Ik maakte ze bovendien een stukje korter, omdat ze aan mijn onderarmen toch wat spanden.

Het truitje zat razendsnel in elkaar en behalve aan de mouwen moest ik geen aanpassingen doen. De kortere mouwen en het bijzondere patroon maken het een leuke en originele trui voor het tussenseizoen. Atypisch en asymetrisch, zo zijn er geen twee!


Once, in the distant past, I was a military journalist for the Belgian Defence. During that period, I made reports on our military activities all over the world. In 2011, I was allowed to represent our service at the military film festival in Bracciano, Italy. Unfortunately, I did not win any prizes, but during my stay in Bracciano, we had half a day off and I went to Rome to go shopping. I was soon richer in a pair of boots with heels, a beautiful scarf, a leather wrap belt and two chic jumpers. Clothes that I still cherish.

One of those pullovers was a thin, woolly, asymmetrical thing. Not something I would choose under normal circumstances, but there in Rome it had a special attraction to me. As soon as I received a super-soft, thin sweater knit fabric from Minerva, I knew what I would do with it: imitate that long-cherished sweater!

As the pattern consists of two identical pieces, over-drawing was quickly done. I made the sleeves a little longer and a little wider, in the idea that the stretch of the fabric might not be the same as the original jumper. Fortunately, because despite that maneuver, the sleeves are only just wide enough. Moreover, I made them a bit shorter, because they stretched a bit at my forearms.

The jersey was put together at lightning speed and apart from the sleeves I did not have to make any adjustments. The shorter sleeves and the special pattern make it a fun and original jumper for the mid-season. Atypical and asymmetrical, there are no two like that!

Tot snel, see you soon,
Lieve

6 gedachten over “Atypisch asymetrisch truitje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s