JoJo jo!

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik mee kon doen aan een patroontest. Weinig tijd, andere prioriteiten en heel veel tassen genaaid de laatste maanden, verder moet je het niet zoeken. Toen ik echter een oproep zag van Designer Stitch om mee te doen aan de tweede testronde van de JoJo twijfelde ik geen seconde.

© moors m - 6u6a9988

De JoJo is een oversized patroon waarmee je alle kanten uit kan. Je kan variëren met rolkragen, ronde- en V-halzen, een watervalhals of een kap, vier lengtes, een trui, tuniek, een jurk met aangeknipte rok of een jurk met een bloezend bovenstuk en kokerrok, je kiest tussen drie mouwlengtes en twee verschillende polsboorden… kortom: met dat ene patroon kan je je hele kleerkast vullen.

fashion-illo-denim-hoodie-final-instruct-now-with-skirt-800x549

fashion-flat-1-v-neck-800x394

Ongelofelijk toch?

© moors m - 6u6a0004

Ik ging resoluut voor de jurk met kokerrok. De combinatie van een oversized bovenstuk -inclusief heerlijke vleermuismouwen- met een aansluitende rok en lange polsboorden geeft een chique resultaat. Het leuke gebreide tricotje vond ik bij Toverstof in de solden. Eerst twijfelde ik aan de kleur, maar nu ik de foto’s zie, ben ik superblij met mijn keuze.

© moors m - 6u6a9972

De jurk stelde ik als volgt samen: voor- en achterpand knipte ik met ¾ mouwen en op heuplengte, met een gewone halsuitsnijding. Voor de rok ging ik een beetje mijn eigen weg. Het stofje vind ik nogal dun om in een enkele laag rond mijn billen te dragen, dus het rokdeel dubbelde ik en zette ik als boordstof aan het bovenstuk. Ik koos voor extra lange polsboorden.

© moors m - 6u6a0109

Je zou versteld staan hoe snel deze jurk in elkaar zit. Dankzij de uitgebreide handleiding (weliswaar in het Engels, maar mooi geïllustreerd en perfect te volgen) heb je voor het weet zelf zo’n super toffe jurk in je garderobe.

© moors m - 6u6a0155

Al voor ik een steek naaide, wist ik hoe ik de jurk zou stylen. Ik had het stofje namelijk speciaal gekocht omdat het bij mijn laarzen paste. Een paar grote oorbellen, een leuke ketting, een lederen riem en mijn favoriete bruine Italiaanse boots maken mijn look af. De toeterende wagens op de weg naast onze fotolocatie bevestigen dat ik er goed uit zag met mijn JoJo… of we stonden op privédomein en mochten daar eigenlijk niet zijn. Misschien wilden ze ons daarop attent maken. Wie zal het zeggen.

© moors m - 6u6a9941

Hoe dan ook, ik ben blij dat ik na lange tijd nog eens een nieuw patroon mocht testen. Een fotoshoot met mijn ventje was ook al sinds de Bertha broek, eind vorig jaar geleden. Al naderde de temperatuur het vriespunt, het deed deugd weer eens samen op stap te gaan. Bedankt schatje, voor je geduld met mij, voor je liefde en voor je prachtige foto’s.

© moors m - 6u6a0065

Wat vinden jullie van de JoJo? Zie je jezelf al met een van de variaties rondlopen? Surf dan snel naar de Designer Stitch Shop voor het veelzijdige JoJo patroontje. Ter ere van de lancering kost het nu slechts $ 7,95 (omgerekend zo’n € 7).

© moors m - 6u6a0229

Tot snel,

Lieve

12 gedachten over “JoJo jo!

      1. ooh, vind je dat? Het is alleszins wel als compliment bedoeld 😉 en een echte plus als iets er stylish uitziet en dan nog gemakkelijk zit ook!

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s