Stik Belgique – een ode aan onze ontwerpers

Al zijn we maar een kleintje op de wereldkaart, in ons landje vind je heel wat talent. Daarom besloten we met de ploeg van ‘Let’s sti(c)k Together’ deze maand de Belgische ontwerpers in de spotlights te zetten. Een traditie die enkele jaren geleden in het leven geroepen werd door Marjolein van Flaflinko en die wij nu verder mogen zetten.

Logo Stik Belgique

Een tijdje geleden werd ik de gelukkige winnares van een mooie lap french terry van See You at Six, een Belgische stoffendesigner, geschonken door Toverstof.

© Moors M - 191020-6U6A0110

Waar staat See You at Six voor? Dat lezen we op hun website:
“Soft Cactus & See You at Six zijn vrij nieuwe stoffenmerken (resp. Sinds 2014 & 2016), die vooral gericht zijn op de zelfnaaimarkt, kleding- en bedlinnenproductie. Ons doel is om mooie, maar betaalbare stoffen uit te brengen, die zacht zijn, maar ook met een knipoog en een glimlach, en een beetje ‘stekelig’ zoals een cactus. We willen graag een fijn gevoel en inspiratie geven om mooie dingen te creëren met onze stoffen”.

© Moors M - 191020-6U6A0169

Het stofje ligt een stukje buiten mijn comfortzone door de print en de oranjetinten in de stof. Net dat vind ik zo leuk aan give-away’s: het dwingt mij creatief aan de slag te gaan om iets wat mij niet zo eigen is, toch helemaal van mezelf te maken.

© Moors M - 191020-6U6A0078

Het oktoberthema van LS2G inspireerde mij om met de stof aan de slag te gaan. Ik kocht bijpassende kleuren voor een Isa sweater van Bel’Etoile. Ontwerpster Isabel maakt steeds geweldige patronen en is op en top Belgisch. Twee keer prijs! Dat ik een grote fan ben van Bel’Etoile, dat kan je hier op de blog wel zien. Het is ook logisch. Niet alleen hebben de patronen alles waar ik naar op zoek ben, ook de ontwerpster zelf is een toppertje! Isabel is creatief, sympathiek én een van de blogsters waar ik mijn inspiratie haal. De keuze om haar in de spotlights te zetten was dus snel gemaakt.

© Moors M - 191020-6U6A0196.jpg

Patroon en stoffen vonden elkaar met een vanzelfsprekendheid die niemand in vraag kan stellen. Zo werd een stofje dat niet helemaal mijn ding was (nog eens bedankt aan Toverstof!) een trui die ik deze herst met veel plezier zal dragen.

© Moors M - 191020-6U6A0179

Weten hoe de andere blogsters het thema invulden?

Sewing à la Carte, Just Delphine, OOYAmade, Gezien bij Justine, vlijtig liesje knutselt, SewBel 

Mooi toch?

© Moors M - 191020-6U6A0143

Tot snel,
Lieve

10 gedachten over “Stik Belgique – een ode aan onze ontwerpers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s