Stijlvolle elegantie – de Sofia blouse – nieuw in de webshop van LMV

Zelden spring ik bij het verschijnen van een patroon meteen op de kar. Mijn to sew lijstje staat meestal zo vol, dat ik geen tijd heb om kort op de bal te spelen. Een naaitijdschrift blijft dus vaak enkele maanden rondslingeren voor ik er effectief iets uit maak.

© Moors M - 6U6A9801.jpg

Zo ook met de Sofia blouse van La Maison Victor. In eerste instantie leek het niet zo mijn ding. Toen ik echter zag hoe mooi haar eerste grijs-fluwelen versie Margot stond, was ik wél overtuigd. Margot en ik hebben ongeveer dezelfde lichaamsbouw en wat haar staat, staat mij vaak ook. Handig, zo’n vriendin!

© Moors M - 6U6A9840

De stof vond ik enkele maanden geleden op de opening van Dubbel:Punt bij Pieke Wieke. Ik werd aangetrokken door de prachtige bloemen in verschillende blauwtinten. Girl in Uniform Margot stond erbij en keek ernaar: “Wéér blauw”, hoorde ik haar denken. Maar zeg nu zelf: die kleur past toch gewoon bij mij?

© Moors M - 6U6A9843

Tijdens het naaiweekend van de SewBees ging ik aan de slag met stof en patroon. Op zich is er helemaal niets moeilijks aan. Ik wist uit Margot’s ervaring dat de blouse wat kort uitviel en dat ook de mouwen wat extra lengte konden gebruiken. Dat paste ik makkelijk aan op het patroon. Verder was de handleiding heel duidelijk en zag ik het hele traject voor ogen.

© Moors M - 6U6A9758.jpg

Het had dus een snel-klaar projectje kunnen zijn. Maar niet in mijn geval… Bij de eerste pas viel de overslag totaal niet zoals het zou moeten. Het leek wel alsof ik veel te veel stof had en de blouse hing open. Ik haalde ze half uit elkaar en probeerde het opnieuw. Nope, nog steeds niet zoals het hoorde.

© Moors M - 6U6A9790

Uiteindelijk lukte het om alles op mijn lichaam te spelden en te stikken zoals ik het voor ogen had. Nu ben ik wél heel tevreden met het resultaat.

© Moors M - 6U6A9944

Tijdens de shoot ging ik voor de combinatie met een blauwe skinny jeans, maar deze blouse is ook heel mooi op een rokje of op mijn blauwe Bertha broek. Ik merkte dat de overslag af en toe nog eens open viel. Daar naaide ik nadien dus nog een drukknopje in. Maar… eind goed, al goed: deze elegante blouse zal mijn herfst zeker opfleuren!

© Moors M - 6U6A9876

Wil jij ook aan de slag met de stijlvolle Sofia, maar heb je het tijdschrift niet in je collectie? Vanaf nu is de blouse als papieren patroon te koop in de webshop van La Maison Victor.

Groeten,
Lieve

 

9 gedachten over “Stijlvolle elegantie – de Sofia blouse – nieuw in de webshop van LMV

  1. Inderdaad blauw staat je heel mooi! Ik ben meestal niet voor prints, maar deze vind ik wel prachtig. Ook ik maakte de Sofia blouse, doch ben niet zo tevreden. Ik kocht een mooie rode crèpe (onze naaijuf raadde een zeer soepel vallende stof aan) en het naaien ging vlot maar de blouse viel inderdaad veel te veel open! Ook ik had veel te veel stof blijkbaar. Het patroon is een beetje hertekend, dieper in de boord gestoken en meer opzij getrokken en uiteindelijk langs de zijkant een stukje vastgestikt. Een drukknoopje zou handig zijn, maar kan je in een crepe stof niet zo onzichtbaar doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s