Terugblik op ons blogjaar

Eindejaar betekent ook lijstjesperiode: ’The best of 2019’! De kranten, radiozenders, tijdschriften, sociale media doen allemaal vrolijk mee en dus konden wij moeilijk achterblijven. Onze blog is ondertussen al aan de 389ste blogpost toe sinds haar ontstaan, dus tijd voor een korte terugblik op de dingen die ons nauw aan het (naai)hart lagen in 2019. Ik ga niet voor de ‘best of’ maar wel voor de opvallende trends en verrassende nieuwigheden.

foto jump into 2020

Dit jaar kropen we 94 keer in onze pen en werden we gelezen in 96 landen. Ons favoriet onderwerp was ongetwijfeld de tas in al zijn vormen en maten (27 blogposts!): brillentassen, rugzakken, heuptassen, de Stinger, reistassen en met stip op 1: handtassen. Je kan er nooit genoeg van maken! Lieve kreeg steeds meer vragen om gepersonaliseerde tassen te maken in camouflagestof, ze heeft duidelijk de smaak te pakken!Lieve ontwikkelde bovendien zelf ook een keischattig tasje – de GIU Cube – dat perfect dienst doet als ca’doosje’ om andere kleine cadeautjes te verpakken. Van een perfect zero waste cadeautje gesproken! In januari genoten de Girls ook samen van een toffe workshop van Katrienette aan huis, een aanrader voor iedereen die graag samen naait en talrijke nuttige tips krijgt voor het naaien van mooie tassen.

20190813_120640

Ook de jurken (16 blogposts) en sweaters (9 blogposts) bleven in 2019 populair. Maar er waren ook een paar nieuwigheden op naaivlak. We ontdekten de geneugten en frustraties van lingerie naaien tijdens een superinteressante workshop van de Lingerie Academie in het atelier van SewBee Pia. Een nieuwe wereld ging open maar het ontbrak sommige Girls de moed om hun stukken thuis verder af te werken… vandaar het gebrek aan meerdere posts over dit onderwerp.

We waagden ons dit jaar ook aan kledij voor onze mannen – ons meest kritische publiek. De Louis short kreeg bijval en mits enkele aanpassingen werd de bestelling opnieuw geplaatst. De mannen houden echter niet van voor de camera staan, dus ook hier weinig fotomateriaal maar geloof me vrij: ze staan er echt mee!

De Girls verlieten dit jaar ook hun vertrouwde naaiplek om leuke dingen samen te doen in het thema naaien: een fantastisch naaiweekend in Malle met de SewBees (we kijken al uit naar editie 2020!), een tentoonstelling meepikken in het modemuseum van Hasselt, samen shoppen (en vooral naai-inspiratie opdoen) of elkaar toepasselijke naaicadeautjes geven tijdens een gezellig kerstfeestje.

Sommige naaisels of ideeën haalden bij mij de blog niet: gebrek aan afwerking (haakproject van FibreMood), gebrek aan tijd (kijken naar the Great British Sewing bee is mijn guilty pleasure maar erover schrijven..), gebrek aan deftige foto’s (roggepijlstaartkostuum of reiszak voor Sloveense vriendin) of gebrek aan trots (mijn strijkplankovertrek die verkeerd werd in elkaar gestoken, Afrikaanse schort als snel-snel project). Ach wat, er was zoveel ander moois te lezen!

20190622_17461420190922_15101520191005_20224720191005_202330

 Als we dit allemaal op een rijtje zetten, kan ik alleen maar versteld staan hoe naaien een plekje heeft veroverd in onze levens en de rode draad is geworden in onze vriendschap. Laat 2020 een jaar zijn met nieuwe mooi uitdagingen, zowel op het vlak van naaien, vriendschap als persoonlijke groei! Love you Girls!!

Tot schrijfs,

Tatiana

 

 

 

 

 

4 gedachten over “Terugblik op ons blogjaar

  1. geniet altijd van jullie blogs en creaties, op naar een volgend creatief jaar, voor iedereen een gezond en voorspoedig en creatief 2020, dikke knuffels, Tania

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s