Getroost met een t-shirt

Enkele weken geleden schreef ik over onze naaiweekends in Malle met de Sew Bees. Mijn naairesultaten van dat weekend waren helaas niets om over naar huis te schrijven. Een broek waar ik een hele dag aan ploeterde bleek door een paar stomme fouten niet meer te redden en haalde de vuilnisbak in plaats van de blog. Vooral irritant was dat ik pas om twee uur ’s nachts de strijd met de broek opgaf en ik dus afgepeigerd en gefrustreerd mijn bed instapte. En de volgende dag kon je maar tot 17 uur doornaaien dus ik zocht een simpel projectje om de bittere nasmaak van mijn broekenpoging te vergeten.. waarom geen leuk t-shirt?

received_480391075980734_edited

Een paar maanden ervoor had ik het multifunctioneel shirtpatroon van Pattern Emporium gekocht omdat ik graag afwissel van neklijn en mouwtjes. De Keep It Simple Babe Tee is een makkelijke allrounder voor mijn patronenstapel en eenvoudig genoeg om niet met lege handen naar huis te gaan.

received_196993151453055

Nu nog een stofje: ik wou een vrolijk t-shirtje dat je zowel op een jeans als op een geklede broek kan aandoen. Een vrolijk blauw bio katoen jerseystofje van de webwinkel Sew4 Planet zou hier prima werken. 

received_2509922935929376-01_edited

Ik koos voor een vierkante halslijn en kapmouwtje. Ik hou wel van wat afwisseling en had gelezen dat zo’n halslijn zowel sportief als elegant staat voor de meeste vrouwen. Doen dus! Nu was het enkel nog een kwestie van me te concentreren en dat ding snel ineen te zetten zonder fouten te maken. Zij die me kennen, weten dat dit al een hele uitdaging is omdat ik snel afgeleid ben en de vermoeidheid van zo’n naaiweekend gauw in je kleren kruipt. Maar ik was zo gemotiveerd na mijn broekenblunder dat enkel mijn kraag eraan zetten wat moeizamer ging.

received_2792995787460295

Resultaat: een leuk t-shirt dat lekker lang is en nog eens duurzaam geproduceerd ook.  Mijn naaimaatje Veronic speelde voor gelegenheidsfotograaf en tussen de buien door trokken we naar buiten om mijn maaksel op de gevoelige plaat te leggen. 

Veronic was blijkbaar niet de enige Sew Bee die zich met de foto’s wou bezighouden… Dus bedankt Marjan, de foto is er gewoon véél beter op geworden :-).

received_186689766015046

Met het resultaat ben ik heel tevreden, er gaan waarschijnlijk nog veel varianten van dit patroontje volgen.

Tot schrijfs,

Margot

 

5 gedachten over “Getroost met een t-shirt

  1. Mooie top! De vierkante hals vind ik erg leuk, ik heb nog ergens een Burda-Easy patroon liggen met zo’n hals. Het stofje heb ik ook, daar heb ik een wikkeltop van gemaakt. Leuk om te zien dat we dezelfde smaak hebben 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s