In love with Jasmine – give-away

Patronen testen is altijd spannend… daarom ben ik best wel selectief in de tests waarop ik inteken. Omdat ik al een paar keer succesvol mocht testen voor het Australische Designer Stitch en ik bij de ‘dolly’s’ meteen verliefd werd op de Jasmine dress, twijfelde ik echter geen seconde. Lees vooral verder tot het einde, want ik mag een exemplaar van dit toppatroontje weggeven!

80887958_2260948567339467_5350290144161169408_o

De Jasmine is een stijlvolle jurk die je in verschillende uitvoeringen kan maken: je kan kiezen tussen drie lengtes en drie verschillende mouwen: lang, driekwart en mouwloos. Aangezien je de Jasmine in een zwaardere tricot of french terry maakt, heb je achteraan geen rits nodig. Bovendien tailleert de jurk heel mooi dankzij de prinsessennaden. Handig én stijlvol zijn dan weer de zakken in het voorpand.

© Moors M - 6U6A3853

Omdat mijn ventje altijd klaagt dat mijn rokken te lang zijn (en omdat mijn mama hem daarin bijtreedt), koos ik deze keer voor de kortste versie van vijftig centimeter. Voor de zekerheid voegde ik toch weer drie centimeter toe bij het tekenen, want net op tijd viel mij te binnen dat ik een lang bovenlijf heb. Nu is de lengte gewoonweg perfect! Een kleine tip dus: teken een korte jurk een beetje langer. Inkorten kan altijd, lengte toevoegen is moeilijker!

© Moors M - 6U6A3866

De handleiding is dan wel in het Engels, maar heel duidelijk en overzichtelijk, waardoor ik geen enkel probleem had om de jurk te maken. Het is op zich ook geen ingewikkeld patroontje. Weet je hoe je figuur- en prinsessennaden kan maken? Dan ben je al een heel eind op weg!

© Moors M - 6U6A3871

Laat je vooral niet afschrikken door de zakken in het voorpand. Ook die staan schitterend uitgelegd in de handleiding en een van de testers maakte zelfs een heel duidelijk stap-voor-stap filmpje. Ik raad je wel aan de techniek vooraf eens te testen op een proeflapje, want het is precisiewerk. Zelf vond ik het een heel leuke techniek en bijleren is altijd fijn!

© Moors M - 6U6A3900

Sorry dames, deze schitterende structuurtricot was tijdens de wintersolden de laatste op de rol, maar ik ben er zeker van dat je bij Toverstof de perfecte stof vindt voor jouw eigen Jasmine!

© Moors M - 6U6A3875


Give-away: Ik mag een digitaal exemplaar van het patroon verloten onder onze lezers! Laat ons hieronder weten welke versie van de jurk je zou maken, in welk stofje en voor wie… dan kan je misschien op de kosten van Designer Stitch met dit patroon aan de slag. Wil je je kansen verdubbelen, reageer dan ook op onze Instagram foto. We laten je op 28 februari in dit bericht weten wie de winnaar is. Succes!


Pattern face

Wil je zeker zijn van je exemplaar? De elegante Jasmine is nu te koop voor $8.75 in plaats van $12.95.

Tot snel,
Lieve

65 gedachten over “In love with Jasmine – give-away

 1. Alweer zo’n mooie creatie!
  En je man heeft gelijk hoor, laat die benen van jou maar zien.
  Ik zou met plezier aan de slag gaan met dit patroontje, de driekwart versie, in een zomerse bloementricot.
  .

  Like

 2. Wat een leuke jurk! Ik zou hem in een effen stof maken of een gelijksoortige stof waarin jij hem hebt gemaakt. Ik hoop dat ik het patroon win.😁

  Like

 3. Supermooi! Ik zou jou versie kopiëren, die wil ik ook heel graag voor mezelf. Ik heb al een groene structuur tricot klaarliggen die hier perfect voor zou zijn. Moest ik het patroon winnen, zou dat helemaal top zijn 😁

  Like

 4. Wauw wat een prachtige versie! Ik zou de korte mouw versie maken voor naar mijn werk! Daar is hij zeer geschikt voor! Vorig jaar merkte ik dat ik echt zomer kleding netjes genoeg voor naar het werk miste.. en dit jaar daag ik mezelf uit niks tr kopen maar alles zelf te maken om zo een coverlock bij elkaar te sparen! Ik hoop dat ik deze versie win met een dikkere rekbare stof om het silhouette mooi weer te geven! Scuba of punta die Roma

  Like

 5. Wat een prachtig jurk! Ik zou de korte versie met driekwart mouw voor mezelf willen maken in een blauwe of petrol tricot. Jurken voor mezelf zijn nog niet echt een succes dus misschien dat dit lukt.

  Like

 6. Wat een mooie jurk, Lieve. Ik ben ook zo verliefd op blauw. Figuurnaden liggen me en waar ik helemaal vrolijk van word, is dat er geen rits in zit. Ik zou er eentje maken in lace stretch voor mijn nichtje en eentje in jeans stretch voor mezelf. Ik twijfel nog tussen sleeveless en 3/4 mouw.

  Like

 7. wat een mooi model jurk, ik zou deze voor mezelf maken in de elbow lengte met de Milliblus Bordeaux Spice Jacquard, Even tijd voor mezelf tijdens de verbouwing, de hele vloer van de begane grond moet eruit ivm met vervangen van de vloerverwarming en dan moet ook alles vervangen worden, stucen, schilderen, nieuwe keuken (gelukkig al besteld, gaat er 30 maart uit, maar de nieuwe komt pas in juli, dus 3 maanden niet koken)

  Like

 8. De jurk staat jou heel mooi! Voor mezelf ga ik het niet maken want mijn figuur is niet zo opgezet met aansluitende jurkjes (lang geleden wel). Ik laat de give away dus passeren maar wou je wel laten weten dat het een prachtig kleedje is waarbij de korte versie heel elegant is!

  Like

 9. Wat een mooie jurk! Staat je goed! En met zulke mooie benen is die lengte ook perfect! 🙂
  De laatste jaren heb ik vooral veel voor mijn kinderen gemaakt. En dit jaar wil ik graag het maken van kleding voor mezelf weer eens oppakken! 🙂 Dit patroon vind ik erg mooi door de prinsessenlijn! En zakken zijn een dikke plus haha. Voor mezelf zou ik voor de 3/4 mouw gaan en toch voor de 55cm lengte rok (afknippen kan inderdaad altijd nog 😉 ). Al een paar jaar heb ik een prachtig donkerblauwe stof liggen, waar ik tot nu toe de schaar nog niet in durfde te zetten. Maar hij lijkt me perfect voor dit patroon! 🙂

  Like

 10. Een prachtige jurk heb je gemaakt! Keuze van de stof, model of type, dat verlengen met een paar cm, … de jurk staat je beeldig! Die zakken schrikken met wel degelijk af, maar met zo’n duidelijk filmpje erbij zou ik me er wel aan wagen, en idd eerst eens oefenen op proef zoals je aangeeft ;-).

  Like

 11. Een prachtige jurk, staat je heel goed, ook de lengte is voor jou heel mooi! Ik zou deze jurk graag iets langer maken, dus de 55 cm in een lichtblauw structuurstofje. Het zou een ideaal jurkje zijn voor de communie van de kleindochter.

  Like

 12. Oh, hoe leuk. Ik probeerde het patroon vandaag te bestellen maar had problemen om in te loggen en na een paar pogingen werd mijn account geblokkeerd. Dus ik waag graag mijn kans voor dit mooie patroontje. Ik zou gaan voor de korte versie en wellicht eentje maken met korte mouwen, één met driekwart mouwen en één met lange mouwen. Ik heb een gekocht jurkje die er heel goed op lijkt en dat is één van mijn favoriete jurken. Dus het patroon hebben is gewoonweg een must.

  Like

 13. Je jurk is prachtig! Het ziet er ook comfortabel uit! Beide vereisten zijn voor mij belangrijk bij het maken van een kleedje.
  Ik zou hem voor mezelf maken en misschien wel in het zwart omdat ik op zoek ben naar een Little Black Dress met net een extra detail! 😄

  Like

 14. Wat een prachtige jurk! Ik zou er twee jurkjes mee maken. Een rode met korte mouwtjes en de kortste lengte. En een zwart jurkje met langere lengte en 3/4 mouw. Leuk patroon ook als je een grotere maat hebt.

  Like

 15. De jurk staat je echt schitterend! Ik zou hetzelfde model voor mijzelf en mijn zusje (we hebben bijna dezelfde maat 😁) maken in een mooie stof met print voor mezelf en een effen variant in een mooie kleur voor haar ! Duimen maar ! 🍀🤞🏻❤️📍✂️

  Like

 16. WoW super leuk kleedje. Bravo Lieve.
  Ik zou voor MEZELF natuurlijk voor de korte versie gaan met de 3/4 mouwen. Idd met een tricot stofje.
  Maar heb een vraagje. .. Is dit ook nog een leuk kleedje voor dames met een zwaardere boezem?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s