Coltrui uit betere tijden

Hoera, het is koud! Niet dat ik zo’n fan ben van winterse temperaturen maar nu kan ik eindelijk eens een paar dikkere truien en jassen bovenhalen, die anders nog langer stof vergaren in mijn wintercollectie. En vooral als het zelfgemaakte stukken zijn, wil ik ze wel kunnen showen. 

Een stuk dat ik nog niet zoveel gedragen heb dit jaar, is een simpele coltrui uit een patroon van Pattern Emporium.  Ik maakte van het patroon ook al een t-shirt maar een leuke sous-pull die je onder een vestje kan dragen, maar als bovenlaag, dat stond nog op mijn to-sew lijst.  

Nu ja, eigenlijk maakte ik het stuk vorig jaar tijdens een naaiweekend maar de lente piepte al om de hoek toen ie af was dus veel heb ik hem niet meer kunnen dragen. Maar nu het weer frisser is, is zo een leuke pull een must-have. 

Het patroon Keep It Simple Babe Tee van Pattern Emporium is heel veelzijdig. Ik tover truitjes en t-shirts tevoorschijn en kan afwisselen met mouwen en halslijnen. Je hebt volgens mij nooit truitjes genoeg dus na twee à drie keer het patroon te gebruiken, heb je je geld er al uit. 

In de Mechesle Nostex vond ik een blauwe tricot met een mooie structuur zodat de trui ook een leuk bovenstuk wordt. De ribbels lopen ook horizontaal, wat het iets apart geeft maar je weet, daar ben ik helemaal voor hé. En het was mooi blauw dus helemaal een winnertje. Eigenlijk is het patroon niet moeilijk en ik had geen problemen om het in elkaar te steken, enkel te weinig tijd. Tijdens het naaiweekend in Malle maakte ik het stuk af en dat kwam goed uit want ik vond liefst twee lieve dames die me wilden helpen om wat foto’s te nemen. 

Als ik nu terugkijk naar die foto’s, lijkt dat naaiweekend wel uit een heel andere era te komen. Stel je voor: met 50 vrouwen in een ruimte, dicht bij elkaar zitten tijdens het naaien en eten, elkaar een knuffel of kus geven, what were we thinking? Laten we hopen dat de cijfers snel de goede kant uitgaan want wat mis ik die tijd, dat gebabbel en dat samenzijn. Ik weet niet hoe jullie bucket list na Corona eruit ziet dames, maar een naaiweekend staat bij mij hoog op dat lijstje.

Hebben jullie ook zo een all round patroontje waar je eindeloos mee kan variëren? Laat het me zeker weten. 

Tot schrijfs,
Margot

2 gedachten over “Coltrui uit betere tijden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s