It’s a Fits 1059

Toen ik deze leuke viscose tricot van Minerva binnen kreeg, wist ik meteen wat ik ermee zou maken: een leuke faux wrap dress! Ook over het patroon moest ik niet lang nadenken. De 1059 van It’s a Fits maakte ik al eens eerder en die droeg ik twee zomers lang heel graag, tot de stof niet meer zo mooi uit de machine kwam. Tijd voor een nieuwe jurk dus!

Het voordeel van een paar keer hetzelfde kledingstuk te maken? Het patroon was al uitgetekend en het is altijd fijn als ik dat kan overslaan in het maakproces, want dat doe ik niet zo graag. Het nadeel? Ik had vorige keer blijkbaar een fout gemaakt, waardoor de mouw niet goed in het armsgat paste. Toen heb ik dat opgelost door een floddermouwtje uit te tekenen, maar nu wilde ik een gewone lange mouw.

Ik had blijkbaar vorige keer het achterpand verkeerd getekend, waardoor het armsgat een stuk kleiner geworden was en ik had dat niet opgemerkt… Aangezien alles nu al geknipt was en ik niet voldoende stof over had voor een nieuw rugpand, gaf dat een serieuze portie stress. Maar… gelukkig had ik de jurk lang genoeg gemaakt en kon ik het armsgat makkelijk uitdiepen. Oef!

Wat ik je ook nog wil meegeven… bekijk je stof supergoed voor je de schaar erin zet! Ik dacht dat dit een stofje was met leuke bolletjes, maar het bleken blaadjes van planten te zijn. De stengels moeten dus de juiste richting uitlopen, en dat heb ik pas op het allerlaatste moment voor het knippen gezien. Nog een welgemeende OEF!

De stof van Minerva is heerlijk rekbaar, waardoor het aanvoelt alsof ik in mijn pyjama over straat loop. Gelukkig is deze It’s a Fits jurk wat eleganter dan mijn pyjama’s!

Tijdens ik-weet-niet-hoeveel fotoshoots nam mijn man en fotograaf Michael zijn driepoot mee, omdat hij graag een drieluik wilde maken (zoals op de coverfoto). Telkens weer vergaten we dat te doen… Tot deze gelegenheid. We trokken naar een nieuw aangelegde verkaveling -waar binnenkort waarschijnlijk industriegebouwen op komen- en namen daar uitgebreid de tijd om foto’s te nemen. Ondanks de vrieskou en de vervelende wind die mijn haar telkens de verkeerde kant uit blies, resulteerde die shoot in een reeks leuke foto’s van een jurk die me naar de lente doet verlangen.

Tot snel,
Lieve

8 gedachten over “It’s a Fits 1059

  1. Toffe jurk! Voelt misschien als een pyama maar ziet er allesbehalve zo uit. Het drieluik vind ik zeer geslaagd, knap! Jullie zijn een goed team!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s