Pin van de maand – de Color Block Curve Top Cosmetic Bag

Een hele tijd geleden waren we gestart met een reeks ‘Pin van de maand’, waar creaties geïnspireerd door een Pinterest pin in de spotlights zetten. We blijven maar pins verzamelen in onze accounts, maar eigenlijk doe ik er persoonlijk vrij weinig mee… Elke maand een pin was dus een beetje te hoog gegrepen. Tijd om er opnieuw vaker iets mee te doen!

Op 17 januari was mijn medeblogster Margot jarig. Zolang het Corona-virus ons teistert, zijn verjaardagen anders dan anders… en normaal gezien zouden we elkaar dus niet zien. Omdat we samen een uitdagende online workshop ‘Noorse trui breien’ volgen bij Creasis uit Ronse, besloten Margot en ik elkaars knuffelcontact te worden om samen een dagje te breien. Natuurlijk kon ik -daags na haar verjaardag- niet met lege handen voor de deur staan, dus besloot ik een leuk zelfgemaakt cadeautje te maken.

Voor de online breiworkshop kochten we een setje rondbreinaalden en ik vind een mooi ritstasje altijd handig om dergelijke dingen op te bergen. Op zoek naar het ideale model op Pinterest, viel mijn oog op de ‘Color Block Curve Top Cosmetic Bag‘ (een hele mond vol) van Orange Bettie. Het tasje valt op door het gebruik van twee verschillende buitenstoffen en de mooie gebogen bovenkant.

Ik printte het tasje af en gelukkig controleerde ik of de rondbreinaalden erin pasten, want het bleek eigenlijk een relatief klein tasje te zijn. De bodem was slechts 15 centimeter. Dus herwerkte ik het patroon, zodat het in de hoogte vier en in de breedte drie centimeter groter werd. Die afmetingen waren beter voor het doel dat ik voor ogen had.

Als naaister verslaafd aan tassen, had ik de materialen in huis. Ik koos eerst het bovenste stofje uit en paste daar de rest bij. Het zal je misschien verbazen, maar dat superzachte fluffy stofje is de binnenkant van een alpenfleece (gekocht bij De Stoffenknop) die ik gebruikte voor Michael’s thuisbroek. Restjesverwerking, weet je wel? Ik had nog een prachtige rits op rol liggen (van Kbas) die er perfect bij paste. De paspel en het grijze kunstleer komen dan weer van Toverstof. Het kleurrijke stofje voor de voering is een oud tafelkleed van mijn mama, dat hier al verschillende keren gebruikt is voor tassen.

Het resultaat is een superleuk ritstasje, interessant door de verschillende structuren door elkaar, dat ik eigenlijk niet meer weg wilde geven… Tja, verliefd worden op mijn eigen creaties, het overkomt mij wel eens. Ik maakte echter van mijn hart een steen en gaf het cadeautje aan de jarige tijdens ons supergezellig breidagje bij haar thuis.

Tot snel,
Lieve

6 gedachten over “Pin van de maand – de Color Block Curve Top Cosmetic Bag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s