Haley Wrislet – een gratis patroontje van Kaur Threads

Kaur Threads?” hoor ik je vragen. Inderdaad, deze designer is nog totaal onbekend, maar binnen haar testersgroep niet onbemind. Ik reageerde op een oproep in een internationale tassengroep en daar had ik nog geen seconde spijt van!

De Haley Wristlet is een eerste en gratis patroontje van de 26-jarige Sandeep, het talent achter Kaur Threads. Zijn komt uit Punjab in India en woont momenteel in de Verenigde Arablische Emiraten. De Haley Wristlet is een leuk ritstasje met een ritsvak in het voorpand (of het achterpand, het is maar hoe je het zelf bekijkt) en een klein vakje binnenin. Door de aangekoppelde polsband kan je het gebruiken als avondtasje of klein handtasje overdag. Perfect in alle eenvoud!

De aandachtige lezer herkent de materialen van een eerder projectje. Ik vond de combinatie toen zo goed meevallen, dat ik het op dezelfde manier deed. Het superzachte fluffy stofje is de binnenkant van een alpenfleece (gekocht bij De Stoffenknop) die ik gebruikte voor Michael’s thuisbroek. Restjesverwerking, weet je wel? De rits op rol kocht ik bij Toverstof en past perfect bij de grijstinten van de rest. De paspel en het grijze kunstleer komen ook van bij Toverstof. Het kleurrijke stofje voor de voering is een oud tafelkleed van mijn mama, dat al verschillende keren gebruikt is voor mijn tassen.

De stap-voor-stap fotohandleiding is in het Engels, maar zodanig goed geillustreerd, dat je ze -los van je talenkennis- makkelijk kan volgen. Door zijn eenvoud is het patroontje ook geschikt voor de beginnende tassennaaister. Ik vertelde al dat het patroontje gratis is en je hebt niet zo veel materialen nodig, dus niets houdt je tegen om dit leuke tasje eens uit te proberen.

De paspel tussen beide stoffen voegde ik zelf toe, want die is niet voorzien in het patroontje. Ik vind het echter een mooie toevoeging, omdat het de overgang tussen twee stoffen die niet 100% bij elkaar passen veel vlotter maakt. Het breekt de lijn en zorgt ervoor dat de tinten van het kunstleer en de fluffy onderkant ineens wél harmonieus samenkomen.

Na meer dan anderhalf jaar gemis konden de Girls in Uniform vorige week nog eens gezellig samen naaien in de tuin van gastblogster An. Het werd een vrolijk en bij momenten luidruchtig weerzien, met talloze lachsalvo’s die door de tuin galmden. Om An te bedanken voor haar gastvrijheid nam ik de Haley Wristlet voor haar mee. Zo’n elegant en vrouwelijk tasje lijkt mij het perfecte gastvrouwgeschenkje, toch?

Ben je overtuigd om zelf aan de slag te gaan met het tasje? Vanaf dinsdag 7 september kan je het gratis downloaden in de Kaur Threads Facebook groep!

Tot snel,
Lieve

5 gedachten over “Haley Wrislet – een gratis patroontje van Kaur Threads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s