Mini Mynta van Hansedelli – nu ook in het Engels

Een tijdje geleden durfde ik voor het eerst de sprong wagen om aan de slag te gaan met Duitstalige patronen. Het was niet evident, maar dankzij de uitgebreide fotohandleiding en Google Translate slaagde ik er toen in een Kuoria laptoptas te maken. Ik was meteen fan van Hansedelli! Toch is werken met een Duitstalig patroon voor mij niet evident. Ik maakte spontaan een vreugdedansje toen ik zag dat er een Engelstalige vertaling van de Mini Mynta onderweg was.

Van zodra ik de testersoproep zag passeren stelde ik mij kandidaat. Omdat er meer dan 150 antwoorden kwamen, schatte ik de kans heel klein dat ik mocht meedoen, maar het geluk stond aan mijn zijde. Binnen de kortste keren was het patroontje afgeprint en uitgeknipt.

Testen doe ik het liefste met materialen uit mijn voorraad, en zo puzzelde ik deze ontzettend schattige versie in elkaar. De buitenstof is een thema canvas van bij De Stoffenknop. Het prachtige roze kunstleer, de oudroze rits met roze-gouden tandjes, het egale roze voeringstofje, de versteviging en de ‘handmade’ ritstrekker kocht ik bij Kbas. Het roze stofje met de bloemen vond ik perfect passend voor binnenin en haalde ik in de solden bij Veritas.

Patronen lezen in het Engels gaat mij stukken beter af dan in het Duits, maar zelfs als je geen talenknobbel hebt, kan je zeker aan de slag met het Mini Mynta patroontje. Er staan ontelbaar veel foto’s in die het verhaal even duidelijk vertellen als tekst zou doen. En geraak je er zelf niet uit… dan is er nog steeds Google Translate, of de grote naaigemeenschap die je met tips en goede raad kan bijstaan.

Neem wel wat tijd om deze kleine cutie te maken: ik was een uurtje bezig met knippen en voorbereiding, en bij een eerste versie toch een uur of vijf om alles in elkaar te naaien. Je begint met de buitenkant en naait dan stuk voor stuk alle delen van de binnenkant in elkaar. Daarna zet je de voering in de buitenkant en pas op het einde steek je de afzonderlijke delen, zoals muntvakje en vak voor bankbiljetten, erin. Ik ben echt onder de indruk van de ingenieusiteit van dit patroon. Ik maakte toch al heel wat zakjes en tassen, maar ik kon écht niet voorspellen hoe ik dit tot een goed einde moest brengen.

Als je niet vooruit kan kijken, moet je gewoon doen zoals ik: stap voor stap, en erin vertrouwen dat het wel goed komt. Zo ook met dit super schattige portemonneetje! Al is mijn eerste poging verre van perfect, ik ga deze beauty fier als een gieter boven halen als ik bij de bakker moet betalen.

Het zal je niet verwonderen dat ik na deze eerste kleine, schattige, Mini Mynta de smaak helemaal te pakken had. Er rolden tot op dit moment nog twee versies van onder mijn machine, want dit is het ideale cadeautje. Maar dat is een verhaal voor een volgende keer!

Tot snel,
Lieve

3 gedachten over “Mini Mynta van Hansedelli – nu ook in het Engels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s