Mini-Mynta: een ideetje voor moederdag?

Hier kon je al lezen hoe ik geslecteerd werd om de Engelstalige versie van de Mini-Mynta van Hansedelli te testen voor Hansedelli. Een superleuke ervaring!

Blijkt dit superschattige geldbeursje nu ook hét ideale cadeautje te zijn voor ‘zomaar’ of als extraatje bij een groter cadeau. Al is het wel wat werk, je hebt helemaal niet zo veel materialen nodig voor de cute mini. Een stukje kunstleer en/of canvas, een restje katoen en een rits van 25 centimeter. Nog wat versteviging en dan heb je alles in huis voor deze topper.

Mijn zus verjaarde en had een boek gevraagd voor haar verjaardag. Dat gaf ik haar natuurlijk met alle liefde, maar ik vind het zo leuk om nog een zelfgemaakt extraatje te maken. Een paar verjaardagen geleden maakte ik een Alice uit Mijn Tas voor haar met prachtige materialen van bij Toverstof. Nadien gaf ik bij elke gelegenheid extraatjes die bij de tas passen. Een ritstasje, een knijpportemonnee en een mini-ritstasje voor kleinigheden in de tas bevolkten beetje bij beetje haar Alice. Tel daar nu deze mooie Mini-Mynta bij en dan denk ik dat haar set bijna volledig is… Maar ik heb nog een klein stukje van de See You At Six canvas, dus sla mij niet dood als ik toch nog iets vind om te maken en geven.

Een jaar of zo geleden maakte ik twee gecamoufleerde pennenzakken voor dochters van mijn bazin. Die pasten heel mooi bij de draagtassen, die ik ook op aanvraag voor hen maakte. Omdat ik intussen al heel wat posts op de blog zette met ongeveer dezelfde gecamoufleerde Jozefiens, haalden die nooit de blog. Aangezien de jongedames zo’n fan zijn van unieke spullen én van camouflage, maakte ik voor de verjaardag van de oudste een bijpassende Mini-Mynta.

Het kunstleer kocht ik bij K-bas en de stevige gecamoufleerde stof komt uit mijn voorraad. Voor de voering moest ik een beetje zoeken. De stofjes die ik vorige keer gebruikte voor de jongedames zijn jammer genoeg op, maar ik vond nog een mooie lap paars katoen dat wonderwel bij de camouflagekleuren paste. Dat kocht ik een hele tijd geleden bij Toverstof.

Ik had het geluk erbij te mogen zijn op de verjaardag van de oudste dochter en kon het cadeautje dus zelf afgeven. Zo zag ik met eigen ogen hoe blij ze ermee was. Daar word ik zelf ook heel gelukkig van!

Voorlopig het laatste exemplaar maakte ik voor de schoonzus van mijn zus. Mijn zus en Tinneke vierden samen hun verjaardag en ik wilde niet enkel mijn zus verrassen met een leuke Mini-Mynta. De kleurenkeuze was een gok, want ik ken Tinneke nu wel enkele jaren, maar niet goed genoeg om haar smaak te kennen. Ik koos dus iets waar ik zelf blij van werd: het bijzondere vegan kunstleer en de rits kocht ik bij Toverstof. De muntgroene canvas kocht ik bij Ikea.

Het was weer even zoeken naar een bijpassend katoentje, want bij twijfel gebruik ik vaak dezelfde canvas als de buitenkant, maar bij dit patroontje kan dat niet, omwille van de vele stoflagen die je moet doorstikken. Maar ik had bij de uitverkoop van de stoffenwinkel ooit een leuke orchideestof gekocht en die paste heel mooi bij het muntgroen van de buitenkant.

Weet wel dat het hele proces om dit kleine ding te maken in het begin zo’n uur of vijf, zes geduurd heeft. Het is een supergoed, ingenieus patroon en de stap-voor-stap handleiding loodst je heel vlot naar het eindpunt, maar het is wel een beetje gepruts en je doet het best op je gemak. Gelukkig ging het bij de volgende exemplaren al heel wat sneller, vlotter én beter. Ik ben fan!

Zo werden de drie cadeautjes vlotjes uitgedeeld aan drie toffe madammen en hield ik nog een cutie voor mezelf. Mijn mama, die aanwezig was op het verjaardagsfeest van Tinneke en Elke, vertelde mij langs haar neus weg dat haar kleine portemonneetje nét kapot is en ze een nieuwtje moet kopen. Dus je kan al raden wat er binnenkort volgt…

Ben je dus op zoek naar een leuk cadeautje voor bijvoorbeeld moederdag? Dan is deze cutie zeker ene leuk idee!

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Mini-Mynta: een ideetje voor moederdag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s