Mijn tweede Celeste van Blou

In een ver verleden, ik denk zo’n jaar of vier geleden, volgde ik twee talentvolle designers. Catherine en Ann, samen Blou, maakten de mooiste en meest elegante patronen. Ik zat in hun vaste testersteam en was grote fan van hun werk. De pasvorm was telkens perfect voor mij en de meeste patronen maakte ik dan ook verschillende keren. Jammer genoeg bestaat Blou niet meer, maar af en toe vraag ik nog eens aan Ann of ze geen zin heeft om opnieuw in de patronen te duiken. Dus ik blijf hopen…

Ook voor de Celeste, een elegante, ultra vrouwelijke, zwierige jurk, had ik plannen. Maar door alle andere projecten die elkaar in een hoog tempo opvolgen, kwam het er niet van een tweede versie te maken. Toen ik vorige zomer mijn eerste Celeste doneerde aan de slachtoffers van de overstromingen (misschien niet meteen het meest praktische kledingstuk, maar zij verdienen ook wel iets moois, niet?), kocht ik meteen stof voor een nieuwe.

De stof is een soort french terry in een zacht roze bezaaid met roze-koperen rechthoekjes. Niet geschikt voor een zomerjurk, maar perfect voor het tussenseizoen. Toen ik ze zag bij Toverstof, was ik meteen verliefd. Ze hadden ook een bijpassende tricot liggen, die ik gebruikte om het lijfje te voeren. Zo is de jurk ook aan de binnenkant netjes afgewerkt.

Waar ik de eerste keer nog een beetje bang was van de techniek om het lijfje te voeren (de ‘doughnut roll‘), ging het deze keer bijna zonder nadenken. Leuk als je een techniek onder de knie hebt…

Ik koos opnieuw voor dezelfde opties als bij mijn eerste Celeste, maar neem gerust een kijkje via de link, daar zie je alle mogelijkheden van de jurk. Dat zijn er nogal wat… Je kan kiezen tussen een model met wijde of kokerrok, met of zonder mouwen. Ook met de ruguitsnijding kan je verschillende kanten uit: sexy diep of iets minder uitgesneden… Zo maak je vier verschillende jurken met het patroon.

De jurk ging in oktober mee in de valies, tijdens ons groot verlof op Rhodos. Tijdens een van onze wandelingen vonden we een leuke ruïne, waar we de fotoshoot voor deze jurk deden. De plek intrigeerde ons. Het leek een uitkijkpost op een berg, maar iets deed ons vermoeden dat het gebouw een militaire functie had. We zullen het wellicht nooit weten… Dit decor is eens iets anders, en een blijvende herinnering aan een heerlijk ontspannende vakantie.

Wil je zelf met dit prachtige patroon aan de slag? Stuur een mailtje aan an.serbruyns@gmail.com, want het patroon is enkel nog bij haar te koop. Als ze veel mailtjes krijgt, krijgt ze misschien ook wel weer zin om nieuwe patronen te ontwerpen. Hoop doet leven :-).

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Mijn tweede Celeste van Blou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s