Getest en goedgekeurd – Varley Utility Joggers

Niets zit zo goed als een zelfgemaakte broek! Toch, toen ik de Varley Utility Joggers van Designer Stitch mocht testen, twijfelde ik enorm of het wel iets voor mij was. Ik draag thuis wel eens een joggingbroek, maar op straat zie je mij daar niet vaak mee. Ik koos een vrolijk gebloemd seersucker katoentje van Minerva en sprong in het diepe.

Wat de Varley zo anders maakt dan gewone ‘joggingbroeken’? Ze is ontworpen voor soepelvallende geweven stoffen zoals viscose. Bovendien heeft ze hele leuke details, zoals de steekzakken in de zijnaad. Die bestaan uit één patroondeel en een beleg. Ik maakte nog nooit op die manier zakken en vind het een fantastische vondst. Om te voorkomen dat de zakken zouden wegvallen in de drukke print van mijn stof, naaide ik er een paspeltje in. Dat zorgt meteen ook voor wat stevigheid.

Omwille van die print koos ik ervoor de andere leuke details in mijn versie over te slaan. Op de perfecte, flatterende plek op je billen komen leuke ‘fake’ achterzakjes, en op je bovenbeen kan je een of twee cargozakken naaien. Maar dat deed ik dus niet…

De zomen van je broek zijn ook op een leuke manier afgewerkt. De voorkant is mooi recht, achteraan rimpelt de stof dankzij een elastiek in de zoom. Omdat ik de broek wilde dragen op een elegant schoentje (en ook omdat mijn stof maar nipt nipt was), koos ik ervoor de broekspijpen vier centimeter korter te maken. Zo zie je wat meer van mijn enkels. Lekker luchtig op een mooie lentedag!

Kortom: ik was ervan overtuigd dat het patroon meer dan voldoende potentieel had, maar was het wel mijn ding? Dat wist ik niet… Ik val in de matentabel tussen maat 1 en 2 in. Omdat ik smalle heupen heb, besloot ik de kleinste maat te maken met een maatwaarde van 1 centimeter in plaats van 1,5. Aangezien ik mijn broeken niet graag oversized heb, is dat voor mij de juiste keuze geweest. De broek is nog ruim genoeg rond mijn heupen, maar ik heb niet té veel stof over.

Het prachtige gebloemde seersucker katoentje van Minerva had ik gespaard voor een kledingstuk dat ik vaak zou dragen, want ik was er ‘stekezot’ van. De verschillende tinten blauw zorgen ervoor dat de broek perfect past bij een groot deel van mijn garderobe. Ik hou van stoffen met structuur en ben nog een grotere fan van stoffen die niet kreuken. De stof voldoet echt aan élke eis op het lijstje. Eén nadeel: je kan de stof niet strijken, of je broek is ineens drie maten groter. Maar hé, niet strijken, dat kan ik goed.

Het resultaat van deze patroontest maakt mij heel gelukkig. Een broek in mijn favoriete kleur, in een prachtig luchtig stofje, waarvan ik bijna niet voel dat ik ze draag. Heerlijk toch?

Al is er wel één dingetje… Ik hou het bewust tot het einde, want ik schaam mij er wel wat om. Het zou kunnen dat ik ze nog wat korter maak, want ik ben erin geslaagd mijn broekspijpen te laten ‘draaien’. Verkeerd geknipt of verkeerd gestikt, geen idee… maar ik ben ervan overtuigd dat de broek ook heel leuk is tot net onder de knie. De andere testers hebben het probleem niet, dus geen zorgen: aan het patroon ligt het niet. Dat is, zoals gewoonlijk bij Designer Stitch, perfect!

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Getest en goedgekeurd – Varley Utility Joggers

 1. Deze luchtige zomerbroek lijkt helemaal niet op een jogging. ( what’s in a name ? )
  Bovendien koos je een stofje dat vér weg staat van jogging en co.
  Mooi !
  Jouw jeansjasje past er perfect bij !
  Wél benieuwd of je nog kan achterhalen wat de oorzaak is van de draaiende broekspijpen.
  Is dat niet meestal een “recht-van-draad-probleem” ?

  Like

 2. I love your choice of material and how you styled it. I normally would not grab this pattern but now I will. Thank you. You look great in them.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s