Mijn eerste Vara, een schot in de roos

Dat ik fan ben van Hansedelli, hoef ik niemand meer te vertellen. Sinds ik haar patronen ontdekte, rolt de ene na de andere tas of portefeuille van haar hand onder mijn machine vandaan. Het patroon van de Vara tas is jarig en kan je nog tot en met zondag 8 mei ’22 aankopen met 40% korting. Hoog tijd om mijn eerste Vara aan jou te laten zien!

Ik was van plan mijn tas pas in de herfst te publiceren, aangezien de kleuren niet echt zomers zijn, maar omdat je het patroon nu voordelig kan kopen, wil ik ze je niet onthouden. In zwart- en blauwtinten vind ik deze Vara trouwens een tas voor het hele jaar door, en met de handige indeling is ze een allrounder voor elke dag.

Een ruime crossbody tas is de Vara zeker en vast. Er zitten een aantal opties bij het patroon, en ik denk dat ik ze zowat allemaal gekozen heb: een ruim voorvak met magneetsluiting, een rits om het hoofdvak veilig af te sluiten en een ritsvakje binnenin. Hoe meer vakjes en onderverdelingen, hoe overzichtelijker en hoe liever!

De buitenkant van de tas bestaat uit drie verschillende stoffen en die puzzel heeft mij toch wel wat tijd gekost. Ik heb intussen een heerlijk uitgebreide voorraad (herken je dat gevoel?) en legde heel wat combinaties bij elkaar. Uiteindelijk koos ik voor soberheid in een combinatie van outdoor stof, kurkleer en een soort broekenstof waarvan ik de naam niet ken. De outdoor jacquard van de klep is nu met korting te koop bij ZipperZoo, en ook het kurkleer kocht ik daar. De blauwe broekenstof vond ik lang gelden bij De Stoffenknop.

Binnenin de tas koos ik voor twee resten uit mijn voorraad. De stof van de grote binnentas is een rest van mijn Nia bloesje. Op zich niet perfect geschikt als voering, maar met de nodige versteviging perfect. Voor de binnenkant van het voorvak gebruikte ik een restje van mijn Nia hack. Heel toevallig, besef ik nu!

De fournituren komen ook uit mijn voorraad: ritsen, trekkers en tassenband kocht ik bij ZipperZoo, zwarte magneetknop en passanten bij Ateljee Caro. Leuk, zo puzzelen uit je voorraad om tot een resultaat te komen dat nog mooier is dan je op voorhand dacht.

Wil je de tas in actie zien? Ik experimenteer momenteel met reels op onze Instagram account, en maakte een filmpje. Laat maar weten wat je ervan vindt!


Wil je zelf met dit heerlijke patroon aan de slag? Nog tot en met zondag 8 mei ’22 koop je het patroon op de website van Hansedelli met 40% korting. Laat die kans niet aan je voorbij gaan!


Tot snel,
Lieve

Een gedachte over “Mijn eerste Vara, een schot in de roos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s