Prachtig gebloemd – mijn Crisa hack

Sinds ik begon te naaien, ben ik fan van La Maison Victor. Toen ik op zoek ging naar een geschikt patroontje voor deze leuke geborduurde jeans van Minerva, bladerde ik eerst en vooral mijn verzameling tijdschriften door. De Crisa jurk uit LMV Jul-Aug 21 leek mij wel iets! Het liep hier en daar mis… maar ik zette door en uiteindelijk ben ik heel blij met het resultaat.

Het stofje is een lichtgewicht donkerblauwe jeans, geborduurd met gebroken witte bloemetjes. Van zodra ik het pakket van Minerva opende, was ik verliefd! Eén van de leuke kwaliteiten van het stofje is, dat het bijna niet kreukt en je het niet hoeft te strijken. Het is luchtig en van 100% katoen. Ideaal dus voor een mooie lente- en zomerjurk.

Aan de zijkant van de stof zit een strookje stof zonder borduursel. Het leek mij leuk om het kraagje van de blouse effen te houden, in contrast met de bloemetjes in de rest van de jurk. Een keuze die helemaal perfect is uitgedraaid!

Omdat ik de stroken aan de onderkant van de jurk een beetje ouderwets vind (Nvdr: ja, ik weet het, dat is weer helemaal hip), besloot ik het bovenste rokdeel 15 centimeter te verlengen, om zo een A-lijn rok te creëren. Daar had ik nét genoeg stof voor. Omwille van mijn holle rug, knipte ik het achterpand in twee delen. Dat kwam nadien goed uit, want de rug bleek te breed voor mijn smalle achterkant. Dat kon ik, dankzij de middennaad, makkelijk aanpassen.

Het naaiproces liep perfect zoals het hoorde. Ik had gelezen dat de overslag de neiging had om open te vallen, dus naaide ik die volledig dicht. Dat zorgt voor een mooie V-hals, afgeboord met een leuk opstaand kraagje. Helemaal hoe ik het graag zie!

Toch was ik aan het einde van de rit niet helemaal tevreden: de aangepaste rok viel stijf en wijd uit. Ik probeerde hem nog te versmallen en in te korten, maar het werd nooit helemaal wat ik wilde. In tegenstelling tot de bovenkant van de jurk, kon de rok mij op geen enkele manier bekoren.

Na een paar frustrerende momenten besloot ik er een bloesje van te maken. De elastiek in de taille doet het bloesje mooi ‘poffen’ en zorgt er voor dat het bloesje perfect past bij mijn Paige rok van Designer Stitch. De kleuren van de jeansstofjes zitten heel dicht bij elkaar en het lijkt wel of het bloesje voor de rok is gemaakt.

Dit is duidelijk een verhaal van: ‘eind goed, al goed’… of van: ‘de aanhouder wint’! Wat vind jij van mijn onbedoelde hack? Ik hoor het graag!

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Prachtig gebloemd – mijn Crisa hack

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s