Nia van Bel’Etoile – luxueuze klasse

Na de Cora-set van Bel’Etoile, stel ik je vandaag de Niatop voor. Tijdens de test maakte ik top-met-broek, zoals de capsule het ‘voorschrijft’, maar voor mijn definitieve set koos ik er toch voor de broek te vervangen door een van de klassiekers in mijn patronenverzameling. Ik ben nochtans volledig overtuigd van de Niabroek, maar door de elastiek in de taille is die broek in mijn ogen wat sportiever dan wat ik wilde combineren met mijn chique Niatop.

Voor de Niatop had ik de ideale geweven stof in mijn stoffenvoorraad: een prachtige, donkerblauwe, licht glanzende, gebloemde polyester, die ik kocht bij Shanitex stoffenkraam zonder een duidelijk doel, gewoon omdat ik ze zooooooo prachtig vond.

Bij de testversie merkte ik dat mijn holle rug mij opnieuw parten speelde. Voor ik in mijn mooie stof knipte, paste ik het patroon dus aan, zodat ik minder stofoverschot heb op de rug. Hoe je dat doet, zie je in deze video.

Aangezien ik in de herfst zelden mouweloze bloesjes draag, koos ik voor het elegante vlindermouwtje. Omdat zo’n mouwtje heel soepel moet vallen, werkte ik de boord af met een rolzoompje. Met het voetje dat ik daarvoor bij mijn naaimachine kocht, ziet het er meteen ook heel mooi en professioneel afgewerkt uit. De V-hals werk je af met een beleg, maar geen zorgen: alle stappen worden mooi uitgelegd in de gedetailleerde handleiding.

Noot aan de kritische naaister: op heel wat foto’s zie je een plooi ter hoogte van mijn linker oksel. Dat is door de manier waarop ik de top in mijn broek gepropt heb… Jammer genoeg hadden noch de fotograaf, noch ikzelf dat opgemerkt. Wees gerust: schouder en mouw vallen perfect hoe het hoort!

Voor de broek week ik af van het Bel’Etoile-pad. Ik maakte voor de derde keer de Bertha broek van FibreMood, deze keer in een mooie grijs-blauwe wolblend die ik vorig jaar kocht bij De Stoffenknop. Zakken zitten er normaal gezien niet in, dus ging ik inspiratie halen bij de Ava-broek, wél een patroontje van Bel’Etoile. Want, wees eerlijk, broeken zonder zakken, die zijn toch niet helemaal af…

Top en broek combineerde ik met het zalige bomberjasje van Bel’Etoile, de Clea. Maar dat verhaal vertel ik je volgende week!

Wil je zelf aan de slag met dit leuke twee-in-één patroontje? Surf dan snel naar de site van Bel’Etoile!

Tot snel,
Lieve

10 gedachten over “Nia van Bel’Etoile – luxueuze klasse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s