Clea van Bel’Etoile – stoere schoonheid

Voor de derde week op rij toon ik je een van de nieuwe Bel’Etoile patronen die begin oktober op de markt kwamen. Eerst passeerde de Coracapsule de revue, meteen gevolgd door de Nia top. Het leuke aan de Bel’Etoile patroontjes is dat ze allemaal onderling te combineren zijn. Ik zorgde er dan ook voor dat alle kleuren mooi bij elkaar pasten. Bovenop elke outfit wil ik namelijk de stoere Clea bomber dragen.

Mijn ervaring met jasjes is niet zo groot en vaak viel het resultaat een beetje tegen. Ik aarzelde dus om aan deze bomber te beginnen, maar ik vond de foto’s van Isabelle, creatief brein achter Bel’Etoile zo leuk, dat ik mijn schroom opzij zette en mij opgaf om het jasje te testen.

De Clea valt -in tegenstelling tot sommige andere patronen- niet heel wijd. Daardoor is het verschil tussen de rek van de boordstof en de buitenstof niet zo groot, en heb je niet dat poffende effect dat je vaak ziet bij bombers. Zo zie ik het graag!

Met mijn ‘basisstoffen’ -die ik al in de kast liggen had- in de hand, trok ik naar Stoffen Van Leuven voor een uurtje stoffen kijken en vergelijken. De stof van mijn Nia wilde ik ook gebruiken als voering van het jasje, en ook broek en rok die ik maakte bij de capsules moesten bij het jasje passen. Een hele uitdaging! Gelukkig nam een van de verkoopsters de tijd om samen met mij alles uitgebreid te bekijken. Ze dook zelfs haar magazijn in, om de uiteindelijke winnaar boven te halen: een prachtige stof met een gebreide look, in de basistinten blauw en bruin. Ideaal! Ook boordstof en rits waren snel gekozen. Ik popelde om eraan te beginnen.

Wie mij een beetje kent, weet dat ik zelden een echte testversie maak van mijn kleding. Enkel als ik op voorhand sterke twijfels heb of iets goed komt, of als ik mijn stoffen te mooi vind om er meteen in te knippen, maak ik een ‘probeersel’. Voor dit jasje stond ik in tweestrijd, omdat er toch wel wat stof en dus geld in zo’n testversie kruipt. Mijn vertrouwen in Isabelle van Bel’Etoile is intussen echter groot: ik besloot meteen mijn ‘coverversie’ te maken. Spannend!

Zo’n gevoerde bomber lijkt moeilijk en heel veel werk, maar eerlijk? Dat viel best mee! De handleiding loodst je stap voor stap door het hele proces, en ik vond het heel leuk om deze jas te maken. Het enige stressmomentje kwam er toen bleek dat ik de voering van de mouw gedraaid had ingezet, en mijn arm er dus niet in paste. Eigen schuld, dikke bult, want in de beschrijving staat zelfs letterlijk dat je daarvoor moet opletten.

Aan het einde van de rit ben ik holderdebolder verliefd op mijn jasje. Het is stoerder dan ik gewend ben, maar wondermooi, zeker in combinatie met de andere patroontjes van Bel’Etoile. Het enige wat ik een beetje mis in dit jasje zijn zakken. Ook in de definitieve versie van de Clea zitten er geen, maar een vogeltje fluisterde mij in het oor dat er wellicht een toevoeging komt, die je dan gratis kan downloaden.

Wil je aan de slag met die leuke bomberpatroontje? Surf naar de website van Bel’Etoile en sla je slag!

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Clea van Bel’Etoile – stoere schoonheid

  1. Je Clea is heel goed geslaagd, prachtig gewoon! Ik heb hem ook al aangekocht, maar heb er nog de tijd èn de stof niet voor. Wordt vast en zeker nog gemaakt, zeker nu ik deze van jou zie. Ook goed om weten dat hij niet zo wijd valt, ben fan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s