Een kleurrijke Vara voor een Girl in Uniform

Een tijdje geleden maakte ik in de mooiste kleuren en materialen een Stinger voor Girl in Uniform Tatiana. Je zag haar de laatste maanden niet verschijnen op deze blog, want ze heeft een hels jaar achter de rug. Door de combinatie van een zware bevorderingscursus met een fulltime job bij de politie én de zorg voor haar gezin, bleef er weinig me-time over. Ze verdiende dus zeker iets moois! Ik besloot voor haar een nieuwe schoudertas te maken die perfect bij haar Stinger past.

Tatiana houdt van rood- en bordeautinten, en van appelblauwzeegroen. Ze had een hele tijd geleden alle materialen gekocht voor de Stinger, en had nog heel wat liggen voor deze schoudertas. Makkelijk dat ik zelf niet alles samen moest zoeken!

De materialen komen een beetje overal vandaan… Het opmerkelijke groene kunstleer, de tassenband en de bronskleurige fournituren kocht Tatiana bij Toverstof. De prachtige stof met de bloemenprint is gordijnstof van Ikea. De voering hing ooit bij Tatiana in de babykamer en lag lang daarvoor bij haar ouders op zolder. Het bordeaurode (de kleur heet framboos) kunstleer komt uit mijn eigen voorraad en kocht ik bij ZipperZoo.

Qua patroonkeuze liet Tatiana mij volledig vrij. Ze wilde enkel dat het een crossbody tas was, niet té groot maar wel met voldoende ruimte. Omdat ik de afmetingen van mijn eerste Vara tas super vond, en dat patroon zich perfect leent voor colorblocking, koos ik opnieuw voor dit leuke patroon van Hansedelli.

De patronen van Hansedelli waren oorspronkelijk in het Duits, maar worden nu stuk voor stuk vertaald naar het Engels. De Vara kan je kopen in beide talen, en ik probeer de designer zover te krijgen dat ze stilaan ook in het Nederlands begint te publiceren. Jammer genoeg lukt me dat nog niet… Maar geen nood, de stap voor stap handleiding heeft oneindig veel foto’s en ook zonder tekst geraak je heel ver. En de rest vertaal je eenvoudigweg met Google Translate of DeepL.

De overhandiging van de tas wordt meteen de eerste keer dat we elkaar terugzien na een hele lange tijd. Wat zullen we veel te vertellen hebben! Wat denk je, zou ze blij zijn?

Wil je de leuke Vara ‘in actie’ zien? Neem dan zeker een kijkje op Instagram!

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Een kleurrijke Vara voor een Girl in Uniform

  1. Mocht ik de dame met deze tas tegenkomen op straat of in de winkel, dan zou ik niet 1….maar 2 of 3 keer omkijken om de tas te bewonderen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s