Kat Weekday: een tijdloze allrounder

DesignerStitch blijft zichzelf verbeteren… Opnieuw ging designer Ann aan de slag met één van haar oudere patroontjes, om zo de hoge standaard te bereiken waar Designer Stitch voor staat. De Kat Top, naar keuze met klassieke of aangeknipte mouwen, is nu ook beschikbaar in verschillende cupmaten en de maten werden uitgebreid. Perfect voor rondborstige dames dus!

Aangezien ik iets minder rondborstig ben, maakte ik de Kat Top met een B-cup. Ik koos voor de klassieke mouwtjes en tekende het patroon bovenaan in maat 2 naar maat 1 vanaf de taille. Ik heb namelijk heel smalle heupen en het is een oversized t-shirt. Daarnaast deed ik gewoontegetrouw een aanpassing voor mijn holle rug. Zo zit de top nu helemaal perfect!

Of je nu kiest voor de iets-meer-ontspannen ‘Weekend’ versie met aangeknipte mouwen, of voor de iets-gekledere ‘Weekday’ met ingezette mouwen, dit is een makkelijk snel-klaar projectje. Zelfs een absolute beginner kan, dankzij de stap voor stap geïllustreerde handleiding, met dit patroon aan de slag.

Al vraagt het patroon om een geweven stofje, ik koos (tegendraads als ik soms ben) voor een stevige tricot uit de winkel van PiekeWieke. Een tijdje geleden maakte ik al eens een Vita van FibreMood uit deze stof en die draag ik supergraag. Het is letterlijk zo’n top van: wassen, op de kapstok drogen en terug aan! Toen ik zag dat PiekeWieke de stof nog steeds verkocht, twijfelde ik geen seconde. Jammer genoeg is de mooie ‘veelblauwerige’ stof nu niet meer te krijgen, maar je vindt er nog véél meer moois!

De halsafwerking is lichtjes anders dan ik gewend ben voor een t-shirt, maar nu ik deze techniek ken, wil ik het nooit meer anders doen! Ik knipte de halsboord een paar centimeter korter dan het patroon, omdat ik koos voor een licht rekkende stof in plaats van geweven, en zo valt de hals helemaal zoals ik het graag heb.

Ook zin om zo’n klassieke allrounder te maken? Go for it! De Kat koop je nog de hele week met een mooie korting.

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Kat Weekday: een tijdloze allrounder

  1. De stof / het model zijn in perfecte balans met de jeansbroek.
    Jouw opmerking over de halsafwerking maakt mij nieuwsgierig.
    Het model/patroon ( zéker de uitgebreide maten) spreken me aan ; maar ik heb mezelf nog niet overtuigd dat ik een nieuw/ander patroon nodig heb voor een top.
    Ook al wil ik al tijden eens een fatsoenlijke top naaien in geweven stof. Het lijkt wat uit mijn tricot-comfort-zone te liggen om met geweven stof te werken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s