Fifty shades of blue… de Vita van FibreMood

Het nieuwe FibreMood magazine is er weer eentje om van te smullen. Al staan er aantal jurken in waarmee ik vroeg of laat aan de slag wil, toch werd mijn aandacht vooral getrokken door de Vita, een leuk t-shirt met een elegante V-hals en aangeknipte mouwtjes.

© Moors M - 6U6A4140

Tijdens een van mijn bezoekjes aan de nieuwe bakstenen winkel van Pieke Wieke kocht ik een aantal stoffen waarvoor ik niet meteen een project in gedachten had. Eentje daarvan was een mooie structuurtricot in verschillende blauwtinten.

© Moors M - 6U6A4122

Girl in Uniform Margot, samen met mij in de winkel, draaide met haar ogen. Het valt haar al een tijdje op dat ik steeds weer naar mijn lievelingskleur grijp. Ik trok er mij echter niets van aan en deed lekker mijn eigen zin. Blauw staat mij nu eenmaal heel goed en daar draait het toch allemaal om, niet? Dat moest zelfs Margot toegeven…

© Moors M - 6U6A4028

Al was ik meteen weg van het patroontje, in het FibreMood magazine staat de Vita enkel afgebeeld in effen stofjes. Of het wel mooi zou zijn in die fantastische blauwe structuurstof, daar twijfelde ik een beetje aan. Het duurde dus een tijdje voor ik de schaar in mijn gekoesterde stofje durfde zetten. Gelukkig was die twijfel nergens voor nodig. Ik naaide het t-shirt in een mum van tijd tijdens ons naaiweekend in Malle en daar oogstte ik heel wat complimentjes. Dat deed deugd!

© Moors M - 6U6A4066

Veel aanpassingen waren er niet nodig. Al val ik volgens de matentabel in maatje S, ik maakte een XS omdat ik mijn t-shirts liever wat aansluitend heb. Dankzij de aangeknipte mouwtjes kan dat zonder problemen. Door die kunstgreep tailleert de Vita wat slanker dan in het magazine, maar ik ben zo blij dat ik die keuze maakte. Het borstzakje vond ik overbodig en liet ik weg. Omdat het t-shirt door mijn lange bovenlijf wat kort viel, zette ik er een klein boordje onder. Volgende keer verleng ik het patroon met vijf centimeter en dan heb ik hét perfecte t-shirt.

© Moors M - 6U6A4032

Aan het einde van de rit lag daar een mooie, elegante en vrouwelijke allrounder die deze zomer zeker mijn favorietje wordt. Laat die zonnige dagen maar komen!

© Moors M - 6U6A4128

Vind jij, net als Margot dat er te veel blauw in mijn kast hangt? Of mag ik nog een paar stuks meer in die mooie kleur naaien?

Tot snel,
Lieve

31 gedachten over “Fifty shades of blue… de Vita van FibreMood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s