The SewBees: het Malle naaiweekend… en het verhaal van een unieke vriendschap

Soms kan de tijd niet snel genoeg gaan. Maandenlang keek ik reikhalzend uit naar het naaiweekend begin juni. Niet alleen is twee-en-een halve dagen creatieve me-time iets waar elke naaister naar verlangt, maar ik wist ook: deze keer zijn àl mijn ‘naaivriendinnen’ een heel weekend samen.

© An Rouquaert 190608 03.jpg

Met drie drukke agenda’s lukt het de Girls in Uniform niet zo vaak om elkaar te zien. Een hele dag samen op stap is een grote uitzondering. Het SewBees naaiweekend was een unieke gelegenheid om het dagelijkse leven buiten spel te zetten en samen ten volle te genieten van onze hobby. Dat onze gastblogster An erbij was, alsook mijn vriendin Liesbet, was helemaal uitzonderlijk. De puzzel viel mooi in elkaar.

© Lieve Deduytschaever 190608 12

Wat ben ik blij met mijn creatieve hobby… Niet alleen is naaien voor mij de ultieme ontspanning, ik heb door mijn hobby een hele rits fantastische dames leren kennen. De blogsamenwerking met mijn vriendinnen-in-uniform Margot, Tatiana en An zorgde voor een hele nieuwe dimensie in onze vriendschap.

Daarnaast kom ik op elke mogelijke gelegenheid toffe madammen tegen: sympathieke eigenaressen van stoffenwinkels, plezante lesgeefsters van workshops, gezellige collega-naaisters, lieve blogsters… en last but nog least de supertoffe organisatrice van het SewBees naaiweekend, Pia!

© Lieve Deduytschaever 190608 15

Het is grotendeels dankzij haar dat de Girls in Uniform telkens zo happig zijn om op naaiweekend te vertrekken. Pia verwent elke dame in haar groep als een overijverige moederkloek. Dankzij haar warme lach, haar openhartige verhalen en haar ‘vliegende piemels’ kan je niet anders dan je laten meevoeren in haar enthousiasme. Over elk detail denkt ze na, elk probleem wordt meteen opgelost. Bovendien kiest ze telkens weer voor een prachtlocatie. In het Vormingscentrum in Malle wordt iedereen in de watten gelegd van het eerste avondmaal tot de laatste tas koffie.

Groepsfoto SewBees

Zo’n weekendje naaien is natuurlijk veel meer dan ‘werken’ om zoveel mogelijk stuks klaar te hebben. Al bij het eerste avondmaal lagen de dames van ons groepje bijna onder tafel van het lachen. Daar is het trouwens niet bij gebleven: de grappen en plagerijen vlogen het hele weekend lang heen en weer, zodat onze lachspieren intussen goed getraind zijn.

Samen naaien is ook: elkaar bijstaan tijdens frustraties, hulp bieden als een ander het even niet meer ziet, materiaal uitlenen als je buurvrouw een rits of garen vergeten is, elkaars werk bewonderen, veel complimentjes geven én krijgen… Elke dame in de groep van vijftig (jammer genoeg hebben we geen heren gezien dat weekend, wie voelt zich geroepen?) deelt dezelfde passie voor stoffen en patronen. Je herkent een heel scala aan emoties  in de ander en zit nooit om een gespreksonderwerp verlegen. Heerlijk toch?

Wat we in elkaar flansten tijdens het weekend, dat zie je binnenkort op de blog passeren. De prachtige Stinger van Tatiana zag je trouwens al verschijnen. Geloof me maar dat er heel wat moois vanonder onze machine rolde. Laat het jaar dus maar voorbij vliegen, want in juni 2020 zijn de Girls in Uniform er terug bij!

© Lieve Deduytschaever 190608 07

Wat denk je… zou jij het ook leuk vinden om mee te gaan op zo’n naaiweekend? Hou de site van Pia dan maar in het oog, want ze organiseert nog zoveel leuks!

© Lieve Deduytschaever 190608 16

Tot snel,
Lieve

25 gedachten over “The SewBees: het Malle naaiweekend… en het verhaal van een unieke vriendschap

 1. Het was leuk om jullie met z’n allen mee op het weekend te hebben. Wat een chemie dat jullie hebben! Het succes van zo een weekend ligt echt wel grotendeels aan het enthousiasme van al de deelnemers. En ik heb natuurlijk heel wat hulp gehad. Annick en Annelies hielpen me bij het maken van het cadeautje en boden mee praktische hulp ter plaatse. Hanne die stond voor iedereen klaar om bij te staan met naaiadvies. Tina was niet alleen mijn copiloot naar Malle. Die hielp me ter plaatse met uitladen en inpakken.
  Vanaf deze editie gingen we niet voor de goed gevulde goodiebag. Toch ontbrak het ons niet aan sponsors. Henk Feys gaf aan deelneemster Dorine twee overlocks mee die we mochten gebruiken. Bambiblauw, PiekeWieke en Stoff.be gaven ons een kortingcode en -bon. Peggy van ‘t Stofuiltje die bleef een hele zaterdag met haar stoffen bij ons en gaf iedereen nog een attentie en ook tijdens de avondopening in De Fabrik waren we duidelijk erg welkom.

  Deze moederkloek straalt een week na het weekend nog steeds na want er iets niets leukers om een groep mensen zich zo te zien amuseren. Aan de website wordt verder gewerkt en ook aan de eerstvolgende SewBeesweekends en SewBeesnaaidagen.

  Wat de vliegende piemel betreft… het leverde toch maar open ogen en een lach op voor de foto. Een patent ga ik er toch maar niet op nemen.

  Like

 2. Het was formitastisch om hier deel van uit te maken. Genieten ten top! 1 minpunt, het vloog zo snel voorbij. 😀
  Echt geweldige tijd beleefd. Samenhorigheid, elkaar heloen, lachen, eten&drinken, mooie confortabele locatie. Het was als een droom!
  Xxx

  Like

 3. oh leuk! Ik heb het meer voor naaidagjes dan voor naaiweekendjes, al had ik onlangs ook wel een heel leuk naaiweekendje in beperkte kring. Altijd tof om al die projectjes die je anders maar uitstelt eens te kunnen afwerken.

  Like

 4. Oh dat klink gewoon geweldig! ik hou echt die site van Pia in de gaten. Of trek me maar aan de mouw als het zover is. Dan bekijk ik of ik het in de planning kan doen passen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s