Cherish – heerlijk zomers

Al test ik het hele jaar door patronen, het gebeurt relatief weinig dat ik meteen na de test een tweede exemplaar maak. Toch deed ik dat voor de Cherish jurk van Designer Stitch, want dat patroon is volledig mijn ding!

Deze keer ging ik voor een knielange versie zonder mouwen, perfect voor zomerse dagen. Initieel naaide ik het kraagje in de hals, maar toen bleek dat ik het ondersteboven had ingezet (typisch ik!), haalde ik het er terug uit. Jammer genoeg had ik geen stof meer voor een nieuw kraagje, maar ook zonder vind ik de jurk meer dan geslaagd.

In de werkbeschrijving staat dat je in de naadwaarde van de lange randen van de voorpanden best een doorzichtige elastiek kan stikken om de vorm te behouden. Zo’n elastiek had ik niet liggen, maar ik hoorde van een mede-tester dat naadband ook mogelijk was. Met een klein hartje streek ik de niet-rekbare naadband op mijn rekbare stof. En ja hoor, het werkt perfect! De voorpanden liggen mooi plat op mijn lichaam.

Ik hou van wikkeljurken omdat die zo heerlijk vrouwelijk en zwierig zijn, maar ik ontdekte tot mijn scha en schande dat ze niet geschikt zijn om mee te fietsen. Al maakte ik de rok iets langer om de jurk op weg naar mijn werk te kunnen dragen, dat zal dus niet vaak gebeuren. Ik pendel namelijk naar Brussel met de fiets en de trein…

Het rekbare en heerlijk zachte stofje kocht ik jaren geleden in de solden bij Toverstof. Het bleef een hele tijd liggen in de voorraad, omdat ik het te mooi vond om in te knippen én omdat ik niet zeker was dat de kleuren mij zouden staan. Maar kijk… weer getwijfeld voor niets. Nu de jurk klaar is, blijken kleur en print perfect voor mij.

Ik ben en blijf een grote fan van Designer Stitch. De patronen zijn altijd op mijn lijf geschreven en dankzij het grote gamma aan maten én cupmaten zullen heel wat vrouwen hun meug vinden in uitgebreide patronenreeks. Laat je vooral niet afschrikken door de taal: al is de werkbeschrijving in het Engels, door de duidelijke illustraties kan het niet mis gaan. Mocht je toch ergens vastlopen, mag je mij zeker contacteren, dan komen we er samen wel uit.

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Cherish – heerlijk zomers

 1. Prachtig alweer !
  En inderdaad…met deze temperaturen kan je maar beter wat zomerse jurkjes in de kast hebben.
  Fijn voor jou dat je een designer ontdekte die exact voor jouw body tekent.
  Je zou het ook kunnen omdraaien : dat jij het exacte figuur hebt. 😉
  Ik heb even moeten glimlachen met het oorspronkelijk fout aangezet kraagje.
  Dus zélfs zeer ervaren naaisters maken nog van die fouten…..dat troost mij , iets-ervaren-beginneling , een beetje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s