Getest en goedgekeurd – de Cherish wikkeljurk van Designer Stitch

Al had ik mezelf voorgenomen dit jaar wat minder patroontesten te doen, toen ik de oproep van Designer Stitch zag voor de Cherish, kon ik mezelf niet bedwingen. Zo’n elegante wikkeljurk, dat is echt helemaal mijn ding!

De Cherish wikkeljurk maak je in vloeiende, rekbare stoffen. Ze heeft een origineel opstaand kraagje en het patroon heeft verschillende mogelijkheden. Je kan de jurk maken in twee verschillende lengtes met lange mouwen, 3/4, korte of zonder.

De soepele viscosetricot vond ik in mijn voorraad en kocht ik een paar jaar geleden bij Toverstof. Ze bleef liggen omdat ik echt niet wist hoe de stof het beste tot haar recht zou komen zonder dat ik het gevoel had overdressed te zijn. Ze is glanzend zilver met donkere strepen, en ik wilde een jurk maken die chique maar toch draagbaar zou zijn. Enter Cherish!

Omdat het nog serieus koud was toen ik de jurk testte, besloot ik een versie te maken die ik ook in het tussenseizoen kan dragen. Lange mouwen zijn warmer, maar ik vind 3/4 mouwen mooier staan bij een jurk. Ik koos voor de kortste lengte, net boven de knie.

De Cherish jurk is uniek omwille van het leuke kraagje en door de plooitjes in de taille drapeert de stof heel mooi rond een vrouwenlichaam. Al hou ik van wijde rokken, ik vind dat ik best goed sta met deze rechte wikkelrok. De jurk lijkt me wel op het lijf geschreven…

Het naaien verliep heel vlot. De stof is soepel maar niet onhandelbaar en de goed uitgewerkte stap-voor-stap handleiding bracht me vlotjes naar het einddoel. Het is geen jurk die je in een uurtje maakt (ik toch niet…), maar ik kwam geen onoverkomelijke technieken tegen. Het is een jurk die ik met veel plezier nog een keertje ga maken!

Bij wikkeljurken ben ik altijd bang dat de rok van het minste zuchtje wind mijn ondergoed laat zien… Tijdens de ijskoude fotoshoot deed de wind zijn uiterste best (dat zie je aan mijn uitgewaaide kapsel en aan de capriolen die mijn rok uithaalt), maar meer dan mijn ‘kousenband’ kreeg niemand te zien. Eerlijk gezegd heb ik de wind -voor de grap- daarbij wel een beetje geholpen door mijn rok een duwtje te geven… Een fietstest heb ik nog niet gedaan en zou ik waarschijnlijk niet aanraden, maar deze wikkeljurk is erg praktisch en je kan zonder zorgen de deur uit.

Nog niet overtuigd? Op de site van Designer Stitch vind je foto’s van de andere testers. Zo kan je met eigen ogen zien dat deze jurk heel wat vrouwen, in alle vormen en maten, prachtig staat. Ik ben alvast overtuigd en maakte meteen een mouwloze versie tot net onder de knie. Maar dat is een verhaal voor een andere keer…

Tot snel,
Lieve

3 gedachten over “Getest en goedgekeurd – de Cherish wikkeljurk van Designer Stitch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s