Getest en goedgekeurd: Hera van Bel’Etoile & Sew it Curly

Dat Bel’Etoile met Mijke (@sewitcurly) een gouden duo vormt, bewezen de dames voordien al met hun elegante Harriet bloes en met hun veelzijdige kraagjespakket. Voor de Hera sweater sloegen ze opnieuw de handen in elkaar en ontwierpen een elegante, hippe sweater met niet minder dan zes (6!) mouwopties en twee lengtes.

Het was een tijdje geleden, maar deze keer mocht én kon ik opnieuw meetesten. Testen voor Isabelle (en Mijke, die ik nog niet zo goed ken), is telkens weer een feestje, dus een vreugdedansje was op z’n plaats.

Ik liet het patroon op A0 afprinten bij CopyCad in Erpe-Mere en terwijl ik wachtte op de postbode, bekeek ik keer op keer de mouwopties. Ik had maar tijd om één versie te maken tijdens de testperiode, dus het moest er ‘boenk op’ zijn.

Eigenlijk wilde ik de superleuke en hippe kratermouw wel eens proberen, maar hetzelfde idee hadden zowat alle testers. Daarom koos ik de leuke geplooide pofmouw, eigenlijk de minst ‘speciale’ in de rij, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Er lag namelijk in mijn voorraad het perfecte stofje, een keileuke, zachte, soepele en meerkleurige punta di roma van Minerva die wachtte op de juiste sweater. Zo’n bijzonder stofje heeft eigenlijk niet veel tralala nodig, dus een eenvoudige pofmouw is ideaal.

Het leuke aan die geplooide mouw is dat je je niet moet rimpelen. Oh, wat haat ik rimpelen… dus die mouwkop met grote plooien is voor mij perfect. Ik verlengde de mouw met twee centimeter en zoomde om in plaats van te werken met boordstof. Ik vind het resultaat heel geslaagd zo.

Je kan de trui maken in twee lengtes: een cropp versie en een gewone. Omdat ik tegenwoordig nogal veel broeken met een hoge taille draag, besloot ik eens voor de cropversie te gaan. Onderaan werkte ik de tui af met een brede tricotband van Veritas. Initieel werkte ik ook de halsboord af met zo’n boordje, maar dat haalde ik er terug af omdat ik het niet zo mooi vond.

Wat zo leuk is aan deze sweater: je kan de Harriet kraagjes er perfect mee combineren. Ik koos voor een eenvoudige versie met een basis kraagje, maar je kan ook voor meer fantasietjes kiezen, want echt, keuze genoeg! Voorbeelden zie je bij de vleet bij de andere testers. Het geheel in combinatie met mijn ‘nieuwe’ bril, geeft mij een beetje de look van een leerkracht of secretaresse… Het is weer eens iets anders, toch?

Het overkomt mij niet zo vaak, maar de eerste keer dat ik de sweater droeg naar het werk, vroeg mijn collega: “Leuk truitje. Zelf gemaakt?” Jaaaaaaa, en ik ben ontzettend blij met deze Hera van Bel’Etoile! Ik heb nog steeds zin om de kratermouw nog eens uit te proberen, maar dat is een verhaal voor later.

Tot snel,
Lieve

5 gedachten over “Getest en goedgekeurd: Hera van Bel’Etoile & Sew it Curly

  1. Het valt mij telkens weer op : jij weet perfect welke modellen jou staan !
    Cropped….de speciale mouw….het kan allemaal.
    Knap !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s