Slapen in een camou Bella

Omdat ik nog steeds ook in het dagelijkse leven een ‘Girl in Uniform’ ben, vind ik een knipoog naar mijn job altijd leuk in mijn garderobe. Daarom duikelde ik een restje camouflage tricot op uit mijn voorraad en maakte ik een pittig Bella setje om deze zomer in te slapen.

Het stofje gebruikte ik een hele tijd geleden (whaw, in 2016!) al voor een pyjama die ik nog steeds met veel plezier draag. Al merk ik intussen wel een groot verschil in afwerkingsgraad met wat ik vandaag naai. Leuk om die evolutie te zien! De leuke tricootjes kocht ik toen bij Droomstoffen. De strook kant en de fold-over elastiek kocht ik bij Veritas. Daar hebben ze heel veel keuze in alle mogelijke kleurtjes.

De Bella set van Designer Stitch heeft verschillende opties: zo kan je de cami maken in drie verschillende lengtes en telt het patroon niet minder dan vier verschillende broekjes. De maten gaan van 34B tot 58 DD (E). Voor zowat elk lichaam een geschikte set dus!

Dit was mijn eerste testversie en het setje is niet perfect, maar wel perfect draagbaar. Ik merk dat het onder mijn oksels een beetje te veel spant naar mijn zin, dus voor mijn tweede set heb ik de omvouwelastiek wat losser aangezet.

In eerste instantie maakte ik de langste versie van de cami, maar mijn lange lijf stak stokken in de wielen en de top was naar mijn zin een paar centimeter te kort. Ik besloot het bovenstuk dus in te korten naar de middenlengte en zo vind ik het heel leuk geworden.

In de werkbeschrijving vind je de lengte van het kant terug, maar omdat ik niet graag heel aansluitende kledij draag, meet ik toch eerst op het lichaam hoe lang de kantstrook moet zijn, voor ik ze eraan naai. Zo knip ik de kantstrook vaak een paar centimeter langer dan aangeraden in het patroon, maar dat is een persoonlijke keuze. Ben je ook zo’n gevoelig trezeke? Koop dan wat meer kant dan aangegeven in het patroon, zodat je daarop kan inspelen en aan het einde van de rit niet zonder zit.

De Bella set is het perfecte restjesproject. Maak er dus zo veel je wil, je zal er geen spijt van krijgen! Mijn tussenstand staat nu op twee topjes en drie broekjes, maar het einde is nog niet in zicht, vrees ik…

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Slapen in een camou Bella

  1. Een perfecte trigger om te dromen van zomerse nachten.
    Wat mooi genaaid alweer !
    En ook….ik lees met veel bewondering hoe je systematisch bijgehouden hebt waar en wanneer je welke stof kocht. Ik heb best wel wat stofjes in mijn kast ; maar weet van de meesten niet meer waar ik ze kocht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s