De Minerva kits – handig veelzijdig!

Ken je dat, je hebt zin om aan de slag te gaan met een stofje of patroon, maar je hebt geen inspiratie? Of je hebt nét niet in huis wat je nodig hebt om te beginnen naaien? Dat is opgelost als je een Minerva naaikit koopt!

Ik ging voor de Pietra broek van Closet Core Patterns in combinatie met een keitoffe kaki soft viscose twill. In de lente draag ik nog niet vaak rokjes, tenzij de zon echt haar best doet. Broeken draag ik echter het hele jaar lang en een luchtige 7/8 broek vind ik perfect voor de aarzelende lentedagen.

In de kit zat niet enkel het papieren patroon en stof, maar ook alles wat ik nodig had om de broek te maken: bijpassend garen, vlieseline, elastiek en de juiste machinenaalden. Wat een luxe! En weet je wat nog het allerleukste is? Heb je iets uit de kit niet nodig? Dan hoef je het ook niet te kopen. Gebruiksgemak op maat van jouw portefeuille en voorraad dus!

Meestal ben ik niet zo’n fan van broeken met elastiek, maar deze zit wel écht supergoed. De tailleband vooraan is plat, achteraan zit een elastiek die de broek op z’n plek houdt. Dat is voor mij de combinatie tussen elegantie en comfort, al kies ik toch nog wat vaker voor een broek met rits-en-knoop.

Het valt mij op hoe licht en luchtig de viscose twill is. Ik werkte nooit eerder met dit soort geweven stof, maar het smaakt naar meer: de viscose is soepel en bewegelijk, maar onder mijn machine deed ze helemaal wat ze doen moest. De subtiele glans van de stof zorgt voor een chique resultaat, al maakt het strijken wel een beetje moeilijker dan ik zou willen. Vergeet dus zeker niet op de achterkant te strijken!

Het valt niet zo op omdat mijn truitje net over de zakken valt, maar de broek is op een heel bijzondere manier samengesteld, waardoor je zakken hebt op je been en niet in de zijnaad. Een leuk en vrij origineel concept!

Binnen het patroon kan je kiezen voor drie opties: de rechte 7/8 broek die ik maakte, een versie met wijde pijpen tot op de grond en een shortje. Wat ik zo leuk vind aan de versie van mij, is dat mijn enkels mooi in de verf gezet worden. In de lente mag dat wel eens, niet? Maar neem het van mij aan: de twee andere broeken zijn ook heel erg leuk.

Wat ik zo leuk vindt aan dit patroon van Closet Core Patterns, is dat er een volledig boekje in de farde zit. Niet enkel de stap voor stap handleiding in het Engels kon mij bekoren, maar je krijgt ook een heleboel uitleg over hoe je je patroon aan je lichaam kan aanpassen. En via een link krijg je ook toegang tot de Closet Core bibliotheek, waar ik een naslagwerk vond met heel wat informatie over hoe je een broek kan aanpassen. Alleen al daarvoor zou ik het patroon kopen!

Zin om zelf aan de slag te gaan met een kit? Hier zie je nog meer voorbeeldjes.

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “De Minerva kits – handig veelzijdig!

 1. Knap naaiwerk alweer! Een broek is nu niet meteen hét gemakkelijkste project om te naaien.
  De stof ziet er mooi licht en glanzend uit ! De zon en de zomer mogen komen!
  Interessant: die kits van Minerva.
  Pre-brexit bestelde ik wel eens stof bij Minerva.
  Maar nu schrikken die extra douanekosten mij wel af.

  Like

  1. Broeken, zooooooo moeilijk. Ik zou wel eens een cursus willen volgen enkel om de perfecte broek te kunnen maken. Minerva betaalt volgens mij de BTW aan de Belgische staat, zodat je geen extra douaneposten hebt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s