Een feestelijk roze glitterjurkje

Sinds de drie Girls elk hun versie van de Eva jurk maakten, ben ik een fan van de watervalhals. Die maakt elk bovenstuk vrouwelijk en feestelijk. Ik droeg de jurk vaak en graag op feestjes, maar besloot toch op zoek te gaan naar een vervanger.

Toen ik deze leuke, soepele, zachtroze Minerva tricot bestelde, had ik het niet zo door… maar het stofje is bezaaid met glitter. Niet echt geschikt voor een doordeweeks jurkje dus. De stof is heel soepel en vloeiend, en de randen hoef je niet per sé af te werken want die rafelen niet. Perfect dus voor een mooie watervalhals!

Het New Look patroon 6577 leek mij perfect te passen bij het feestelijke glitterstofje. Misschien ken je dat soort papieren patronen niet, maar je krijgt een enveloppe met daarin werkbeschrijving en patroon op dun patroonpapier. Meestal teken ik mijn maat over, zodat ik het ook in andere maten kan gebruiken, maar deze keer had ik daar geen zin in. Ik knipte het patroon gewoon uit, in de hoop dat ik daar geen spijt van krijg.

Toen ik de werkbeschrijving doorlas, kon ik mij niet inbeelden hoe de hals afgewerkt werd, maar ik heb geleerd dat ik in zo’n geval gewoon stap voor stap de handleiding moet volgen. En ja hoor, het kwam ook deze keer weer goed.

In eerste instantie kreeg ik het warm noch koud van de jurk. Ze is egaal roze en niet echt getailleerd. Ik paste ze met roze pumps en het geheel was een beetje braaf. Niet echt ik… Ik stuurde een teleurgesteld bericht naar mijn naaivriendinnen, en zij gaven mij de raad het eens met een riempje te proberen.

Ja hoor, de combinatie van roze en bruin blijkt te werken voor mij. Ik kocht ooit deze mooie laarzen en bijpassende leren riem op een ‘zending’ (zo heet dat in de militaire wereld) naar Rome, en ze werden meteen mijn favoriete schoenen. Een beetje stoer en toch elegant. Zo heb ik het graag.

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Een feestelijk roze glitterjurkje

 1. Wat een mooi model jurkje! De watervalhals valt perfect.
  Ik kén dat soort patronen wél ; Burda…McCall’s…Vogue…Simplicity….
  Ik gebruikte ze vroeger vaak ; maar tekende wél mijn maat uit. ( 😉 )
  Ik kan mij voorstellen dat je het roze iets té onbestemd roze vond en naar een oplossing zocht.
  De kleur heeft inderdaad iets nodig dat oplicht .
  Persoonlijk ( als ik dat mag zeggen) vind ik dat de laarsjes dit jurkje iets minder feestelijk maken . Maar je zal nog wel voldoende accessoires in voorraad hebben om deze stoere versie ook op feestelijker gelegenheden te kunnen dragen .

  Like

  1. Jij mag dat zeggen! Ik ben meestal ook een fan van feestelijke pumps, maar hou ook wel van de combinatie van stoer met vrouwelijk. Voor een trouwfeest zou ik eerder kiezen voor een pump, maar voor een feestje onder vrienden zijn die laarzen wat mij betreft perfect.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s