Alice I deel II

Zelfgemaakte cadeautjes, I love it! Vroeger deed ik al hard mijn best om voor elke gelegenheid en persoon met het juiste geschenk voor de dag te komen, nu ik naai denk ik vaak al maanden op voorhand na over het ideale cadeau dat ik zelf kan maken. Ik geef toe, voor mannen ligt het wat moeilijker, maar voor vrouwen moet ik niet ver zoeken naar inspiratie.

© Lieve Deduytschaever 190720 10.jpg

Mijn zus en ik proberen geregeld een naaidate te plannen. Samen gezellig naaien brengt ons dichter bij elkaar… we werken rustig tegenover elkaar aan tafel, hebben een hulplijn in de buurt wanneer het niet zo goed lukt, en praten ondertussen over koetjes, kalfjes en serieuze zaken. Voor het eerst sinds onze scoutsjaren hebben we weer een gedeelde hobby en ik vind het heerlijk!

© Lieve Deduytschaever 190720 13.jpg

Aangezien Elke (voorlopig?) enkel kledij naait voor zichzelf en de mannen in haar leven, vond ik een handgemaakte tas wel een leuk verjaardagscadeautje. Omdat we niet echt dezelfde smaak hebben, liet ik haar zelf de stof en het model kiezen. Ze stuurde een aantal linkjes door zodat ik haar toch nog kon verrassen. Eentje daarvan leidde mij naar Toverstof, een van mijn favoriete stoffen- en fourniturenplekjes, waar je sinds kort ook haast alle tassenfournituren kan vinden.

© Lieve Deduytschaever 190720 08

Basisstof voor de tas was er een uit het lijstje van mijn zus: de prachtige Skylight Blue canvas van See You at Six. Van daaruit liep ik de winkel heen en weer voor bijpassende stoffen. De veelheid aan kleuren in de canvas zou combineren niet moeilijk moeten maken, maar omdat het voor mijn zus was, werd het toch weer een zware bevalling. De tas moest wel perfect zijn! Mijn oog viel uiteindelijk op een stevig petrolkleurig kunstleer en een voering in bijpassende blauw-groentinten. De superzachte geel gestreepte tassenband paste perfect bij het gele in de stof en de zwarte rits met grijs-zilver-gouden tandjes maakte het geheel af. Spannend wel. Want ik vond het mooi, maar wat zou mijn zus ervan denken?

© Lieve Deduytschaever 190720 05

De Alice I uit Mijn Tas maakte ik al eens eerder als cadeau voor mijn grootmoeder. Ik stootte ook niet op onverwachte tegenvallers, dus het naaien ging vlot. Ik besloot het geschenk nog iets persoonlijker te maken en borduurde een tekstje op een van de ritspanelen. Om die tekst helemaal perfect te krijgen, was ik wel even bezig. Maar hoe blij ben ik dat mijn nieuwe naaimachine ook tekst kan borduren! Zalig gewoon.

© Lieve Deduytschaever 190720 07

Zelfgemaakte geschenken, op maat van de ontvanger… ik vind ze heerlijk om te maken én om te geven. Laat je het mij wel op tijd weten als ik er te enthousiast over word? Want ik heb eigenlijk geen idee of mijn vrienden en familie wel zo blij zijn met mijn enthousiasme of mijn cadeautjes…

© Lieve Deduytschaever 190720 02.jpg

Tot snel,
Lieve

 

8 gedachten over “Alice I deel II

  1. Wat een geweldige tas. De combinatie van de Frida Kahlo print met de petrolkleurige kunstleer is zeer goed getroffen. De persoonlijke noot is uiteraard de tekst.

    Like

  2. Ik zou er in elk geval reuze blij van worden !
    Moest je ooit de drang hebben een kadootje te willen maken gewoon voor iemand dan ben ik graag kandidaat! X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s