Een restjesgeschenk

Mijn zus verjaarde half augustus en dat kon ik niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De Alice die ik haar cadeau deed, passeerde al eerder op de blog. Die gaf ik haar eigenlijk een paar weken te vroeg. Ze vertrok namelijk op reis en ik zag haar al langs rustieke paadjes en historische lanen flaneren met haar tas. Bovendien heb ik weinig geduld en popelde ik om haar cadeautje af te geven.

© Lieve Deduytschaever 190720 08

Natuurlijk kon ik niet met lege handen aankomen op haar verjaardagsfeestje. Ik had nog wat materialen over van de Alice waar ik mee aan de slag kon. De tas is prachtig, daar kan ik niet omheen, maar door de vorm is er weinig ruimte om vakjes en ritsen te verwerken in het patroon.

© Lieve Deduytschaever 190813 08.jpgIk besloot dus een praktisch geschenkje te maken en koos voor het klassieke ritstasje (in een versie van Katrienette). Het was een beetje puzzelen omdat ik eigenlijk niet zoveel over had van de tas. In eerste instantie wilde ik de basis in kunstleer maken en het accent vooraan in de See You at Six canvas, maar dat lukte met de beste wil van de wereld niet. Ik legde mij erbij neer en plaatste Frieda centraal op het achterpand van het tasje. Het ritsvak vooraan maakte ik in kunstleer. De voering is dezelfde als die van de tas. Nog steeds een top-combinatie!

© Lieve Deduytschaever 190813 06.jpg

Het aller-allerlaatste stukje kunstleer gebruikte ik voor een knijpportemonneetje (een patroon van sisko by mieke). Zoiets voert mij steeds weer terug naar onze jeugd, toen mijn zus en ik zo’n bomma-portemonneetje meenamen om naar de bakker te gaan. Nu koos ik voor de Frieda-voering, omdat die zo mooi kleurt bij het kunstleer.

© Lieve Deduytschaever 190813 09.jpg

Mijn zus was verbaasd en heel blij dat ze nog een extraatje kreeg bij ‘de mooiste tas van de wereld’ (nvdr: haar woorden, ik voelde mij enorm vereerd), want ze miste nog wat onderverdelingen in haar tas. Leuk toch, als alle puzzelstukjes zo mooi in elkaar vallen?

© Lieve Deduytschaever 190813 11.jpg

Draai en keer het zoals je wilt… er is niets leuker dan zelfgemaakte cadeautjes geven, vooral als die zo in de smaak vallen. Ik ga ermee door tot iemand mij doet ophouden!

© Lieve Deduytschaever 190813 10.jpg

Tot snel,
Lieve

12 gedachten over “Een restjesgeschenk

  1. Hey, wat een prachtige cadeautjes! Hoe maak je dat knijpportemonneetje zo netjes? Ik heb hier knijpertjes liggen maar mij lukt het niet om het zo mooi te krijgen. Heb je tips?

    Like

  2. Wat een super leuk en mooi cadeau. Prachtige combinatie van stoffen. Ik houd er ook van om zelfgemaakte cadeaus te geven! Wat dat betreft zouden de weekenden wel wat langer mogen duren he?!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s