Mijn Silia: zoek de fout(jes)

Na de Aster en de Sofia scoort La Maison Victor opnieuw met een hype in ‘Internetland’: de Silia jurk uit LMV Sep-Okt 19! Ik zag de mooiste creaties passeren op de social media en twijfelde niet lang om er ook eentje te maken.

© Moors M - 6U6A9369

Het enige wat mij een beetje tegenhield, was de hoeveelheid stof die je nodig hebt. Jurken waar ik meer dan twee meter voor moet gebruiken worden hier meestal op wantrouwen onthaald. Ik wachtte dus even af wat de andere naaisters als feedback gaven en besloot dat ik waarschijnlijk een mouwloze versie kon maken met een metertje minder.

© Moors M - 6U6A9388

Al is de zomer intussen een verre herinnering bij deze frissere temperaturen en natte dagen, wij hadden nog een reisje tegoed! Ons groot verlof valt altijd na het drukke evenementenseizoen en de laatste jaren vertrek ik met een koffer vol zelfgemaakte kleren naar zonniger oorden. Een mouwloze Silia was ideaal voor onze vakantie op Rhodos.

© Moors M - 6U6A9356.jpg

Het stofje had ik al een tijdje liggen. Deze prachtige tricot van Babarum lonkte al maanden online naar mij, maar omdat de print nogal speels én groot is voor mijn stijl, ging ik pas tijdens de zomersolden overstag. Zelfs tijdens de solden én in haar verlof kreeg ik een perfecte service van Jelle. Ik was superblij met mijn stofje. Voor een zomerjurkje kan deze print perfect, al ligt het wel wat buiten mijn comfortzone.

© Moors M - 6U6A9417

Ik deed nogal wat aanpassingen aan de Silia. Omdat ik voor mouwloos ging, maakte ik de armsgaten stap voor stap wat dieper, tot ze exact waren wat ik wilde. Daarnaast besloot ik de jurk aan mijn lichaamsvorm aan te passen. Ik legde het rugpand niet aan de stofvouw, maar knipte het in twee delen waardoor ik een aanpassing kon doen voor mijn holle rug. Het mocht zelf nog wat meer, gezien de heel elastische stof. Ik nam de zijkanten ook een stukje in om de jurk wat meer aansluitend te maken. De armsgaten en halsuitsnijding werkte ik af met groene rekbare biais, die ik bij Toverstof kocht.

© Moors M - 6U6A9408.jpg

Al dacht ik er vooraf uitgebreid over na om alle puzzelstukken in elkaar te passen, toch maakte ik een paar redeneringsfoutjes. Het eerste wat mij opviel was de print, die links en rechts van de knoop 90° gedraaid ligt. Mijn dames liggen dus plaatselijk op hun zij… maar eerlijk? Mij stoort het helemaal niet! Ik denk dat het niet opvalt en het daagt de mensen rondom mij een beetje uit om verder te kijken dan het oppervlakkige. Had jij het al opgemerkt?

© Moors M - 6U6A9392

Wat mij wél wat stoort is de naad achteraan. Die was nodig om de jurk aan te passen aan mijn figuur, maar ik had niet verder nagedacht over de print. Daardoor heb ik nu halve madammen op mijn kont… Foutje! Ach ja, uit mijn fouten leer ik en het maakt geen verschil in het gevoel dat ik heb bij mijn zomerse Silia.

© Moors M - 6U6A9420

De perfectionist in mij is met vakantie… Wat ben ik blij met dit leuke jurkje! De knoop en de pasvorm maken het heel vrouwelijk, de print en de groene boordjes maken het een beetje speels. Ideaal voor op reis!

© Moors M - 6U6A9397

Wat denk jij? Maken de fouten de Silia ondraagbaar voor jou of kan je er voorbij kijken en de jurk met plezier dragen?

© Moors M - 6U6A9434

Tot snel,
Lieve

PS: Ja, ook op vakantie zet ik mijn ventje aan het werk… Wat zou Girls in Uniform zijn zonder mijn man achter de schermen? Dankjewel schatje, voor alle prachtige foto’s die jij de laatste drie jaar van mijn creaties maakte!

14 gedachten over “Mijn Silia: zoek de fout(jes)

 1. Toch zo een mooi stofje. Is ook mijn volgend project. Heel mooi. Achterkant is moeilijk om de print mooi laten uitkomen. Maar toch geslaagd

  Like

 2. Hey zo grappig. Het eerste wat ik dacht was, amai dat is een stofje dat ik niet bij Lieve had gezien 🙂 Maar het staat je echt mooi! De naad op het achterpand en de poep is een beetje jammer, maar maakt het zeker niet ondraagbaar en de andere richting van de stof aan de knoop vind ik net leuk! Veel plezier met de jurk!

  Like

 3. Ik ben de jurk aan het maken van een velours stof voor mijn dochter en dan komt de vleug van de stof in een andere richting op de zijnaad. Geeft een mooi/bijzonder effect aan de jurk.
  Als je zelf kleding maakt let je op dit soort details, een ander zal het niet opvallen. Leuke stof en gewoon heerlijk dragen zou ik zeggen.

  Like

 4. Een hartstikke mooie jurk! Een mouwloze silia staat ook nog op mijn verlanglijstje. Zeer zeker goed draagbaar. De andere stof richting bij de knoop stoort totaal niet, is net leuk. De naad midden achter maakt de pasvorm juist erg mooi (en zo storend is de print echt niet)

  Like

 5. Ach, in de winkels loopt de print soms echt afgrijselijk slecht door, dus hier zou ik me echt niet aan storen! Zelf heb ik ook een holle rug en ik weet dat de halve madammen er ook een stuk beter uit zien dan die gekke luchtbel op je rug 😉

  Like

 6. Blij te horen dat de perfectionist in jou met verlof is want foutjes maken we allemaal dus een halve print op je kont is absoluut het einde van de wereld niet. Ik had de schuine print op de zijkant ook niet opgemerkt trouwens

  Like

 7. Je ziet er prima uit in deze leuke jurk! Zorgen dat het design van de stof doorloopt is altijd een lastige zaak zeker bij een middenachternaad als aanpassing op een holle rug. En zonder fouten leren we niet. Ik ken het patroon van deze jurk niet en weet niet of het te voorkomen was dat de dames dophun zij zouden belanden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s