Frankie en Faye: zo zag je ze nog nooit

Sinds ik het Frankie & Faye patroontje van WISJ Designs mocht testen, was ik verkocht. Het was dus logisch dat ik er opnieuw mee aan de slag zou gaan. Ik hackte de Faye voor mezelf en gaf een Frankie cadeau aan mijn papa. Heuptasjes zijn hip en dat was ook Claire niet ontgaan. Zij is een gepensioneerde militair en wilde graag een tastbare herinnering aan haar dienstjaren.

© Lieve Deduytschaever 190805 09.JPG

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan… Claire’s driejarige kleinzoon is ‘zot van het leger’ en oma wilde hem graag een militaire souvenir geven, gemaakt uit een van haar hemdvesten. Ze wilde ook graag iets voor zichzelf.

© Lieve Deduytschaever 190805 01

Ik vond het wel een leuk idee om matchende heuptasjes te maken voor oma en kleinzoon. Zou je dat een soort twinning kunnen noemen? Het werden dus een maxi Faye en een mini Frankie, groot genoeg voor een koek en een auto…

© Lieve Deduytschaever 190805 05

Ook in de materialen maakte ik een onderscheid. Voor Claire koos ik een leuk gebloemd katoentje van Babarum als voering, voor de kleine werden het racewagens van Veritas aan de binnenkant van het tasje.

© Lieve Deduytschaever 190805 08.JPG

© Lieve Deduytschaever 190805 02.JPG

De katoenen tassenband voor de Faye combineerde ik met een chique bronskleurige sluiting en schuifgesp van Toverstof, voor de Frankie koos ik voor stoere zwarte fournituren van k-bas. Voor een beetje volume verstevigde ik de buitenstof met vlieseline H640. Op de achterkant van de Faye naaide ik het naamlint van Claire.

© Lieve Deduytschaever 190805 13

De Frankie mini vroeg wel een beetje handigheid van mij. Doordat alles zo klein is, vond ik het moeilijk om alles mooi in elkaar te stikken. Mijn decovitje was nooit ver weg… maar wat ben ik blij met het eindresultaat! Die kleine Frankie is ontzettend schattig geworden, de Faye stoer en toch vrouwelijk, en in gedachten zie ik die twee al samen op stap.

© Lieve Deduytschaever 190805 12

Tot snel,
Lieve

6 gedachten over “Frankie en Faye: zo zag je ze nog nooit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s