Getest en goedgekeurd: Monique van Designer Stitch

Al heb ik intussen veel te veel mooie jurken in mijn kleerkast hangen, eentje meer kan er altijd bij! De nieuwe ‘Monique Jumpsuit en Dress‘ van Designer Stitch was eerst enkel een prachtige jumpsuit, maar de designer voegde er nadien gelukkig nog een wijde rok aan toe. Daar had ik wel oren naar!

De Monique maak je met een broek, short of rok, met vlindermouwen of met ‘bishop sleeves’. Daarnaast kan je de rok en de broek ook maken in verschillende lengtes. Keuze genoeg dus om er helemaal je eigen ding van te maken. Tel daarbij de mooie en discrete V-hals (geen inkijk, dames!) en de band rond je middel, en dan kan het niet meer mis gaan.

Al legt het patroon een geweven stof op zonder rek, ik koos voor een jeansstofje met een klein beetje stretch van Minerva. Ik hou niet zo van strijken en wel van kledij die niet spant als ik ga zitten of eens lekker veel eet, dus gaat mijn voorkeur steeds naar zulke stoffen. En wat blijkt? Omdat de mooie navy stof toch nog stevig genoeg is, werkt dat perfect.

Ik koos voor de versie met de rok tot boven de knie en de vlindermouwtjes. In combinatie met de mooie stof geeft dat een speels en toch gekleed effect. Ik kan met deze jurk naar een vergadering, maar zeker ook naar een feestje. Zulke jurken heb ik graag!

Kan je een blinde rits inzetten en weet je wat figuurnaden zijn? Dan heb je geen enkel probleem om deze jurk te maken. Je hebt er helemaal geen moeilijke technieken voor nodig. Door de wijde rok heb je wél heel wat stof nodig. Ik kreeg deze versie van de Monique Dress in een maatje 2 nét uit twee meter, maar ik heb wel wat moeten puzzelen…. Kies je voor de bisshop sleeves dan reken je daar nog eens de lengte van je mouwen bij.

De Monique Jumpsuit en Dress heeft alles wat een succesvol patroon nodig heeft. Combineer het patroon met de juiste stof, en niets houd je nog tegen om te pronken met een elegant en vrouwelijk kledingstuk!

De oplettende kijker ziet op alle foto’s een klein plooitje aan mijn hals. Wees gerust, dat ligt niet aan het patroon, maar aan mijn gebrekkige strijkkunsten. Ik merkte het pas thuis op dat ik daar iets stoms had gedaan… maar ik denk dat je ook met het plooitje wel kan zien hoe geweldig de jurk is!

Tot snel,
Lieve

6 gedachten over “Getest en goedgekeurd: Monique van Designer Stitch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s