Nieuw in tassenland: de Annemarette van Katrienette

De Corona-pandemie en de bijhorende semi-lockdowns hebben voor heel wat mensen de wereld op z’n kop gezet. Van het ene op het andere moment vielen een jaar geleden voor de tassenkoningin Katrienette alle workshops weg. Maar Katrien zou Katrien niet zijn als ze in haar lot zou berusten… Eindelijk had ze (een beetje meer) tijd om haar ideeën in realiteit om te zetten. Na haar eerste fantastische patroontje, de Cosynette, presenteert ze nu een tweede patrooon: de Annemarette.

Het patroon is gemaakt voor geweven stoffen. Kunstleer raadt Katrienette af als je niet veel tassenervaring hebt, maar bij deze prachtige canvas van Minerva paste dit classy blauwe kunstleer van Kbas perfect, en ik besloot het erop te wagen. De Annemarette kan je maken uit een groot patroondeel, of je kan ze in drie delen maken met een ander bodempaneel. Ik vind een bodem in kunsleer altijd leuk, dus ging ik voor de tweede optie. De tas komt in vier afmetingen en ik koos de medium, volgens Katrienette de standaard maat voor een handtas.

Naast de keuze om de tas in één of in drie stukken te maken (los van de ritspanelen en de handvaten), kan je opteren voor een sleutellint in de voering en voor een lange draagriem. Je kan ook werken met tassenpootjes, maar dat alles liet ik voor de gelegendheid weg.

De tas sluit bovenaan met een mooie vlakke rits, gecombineerd met een flap. Het patroon voorziet een drukknop, maar ik vind een magnetische knop handiger in een tas, dus ging ik daarvoor. De handvaten maakte ik niet uit tassenband of met een leren riem, zoals het patroon suggereert, maar uit een stukje van hetzelfde kunstleer. Ik plooide de riem biais gewijs en stikte hem verschillende keren door.

Voor de voering koos ik een stofje van Babarum, een stoffenwinkel die vorig jaar jammer genoeg uitverkoop hield. Behalve de optie met het sleutellint, wordt binnenin niets voorzien in het patroon. Omdat de tas heel ruim is, vind ik een beetje structuur altijd leuk. Ik maakte dus een ritsvakje en een steekvakje in de voering, zodat ik mijn gsm en sleutels nooit meer moet zoeken.

De kenmerkende flapjes van de Annemarette vond ik wat te opvallend. Ik plooide ze naar beneden en zette ze vast met een holniet langs elke kant, zodat de tas nu wat ‘compacter’ is zonder de uitstekende flapjes. Wat klassieker in mijn ogen, en de holnieten geven een leuk extraatje.

Op de foto’s lijkt het een heel stevige tas, maar niets is minder waar. Voor mijn versie gebruikte ik vlieseline H630 en daardoor is de tas soepel maar heeft ze toch wat body. Voor de foto’s vulde ik ze op met een kussentje, zodat jij ze in haar volle glorie kan bewonderen. Je kan er ook voor kiezen de tas te verstevigen met Stylevil. Dan krijg je een hele stevig staande tas. Zeker voor de grotere maten zou ik dat aanraden.

Wil je zelf met de Annemarette aan de slag? Koop dan snel de súper uitgebreide handleiding en het patroon. Twijfel niet langer, want je krijgt naar goede Katrienette gewoonte echt waar voor je geld!

Tot snel!
Lieve

6 gedachten over “Nieuw in tassenland: de Annemarette van Katrienette

  1. Dit is echt een prachtige tas geworden Lieve! Tof dat je de tas helemaal naar je zin gemaakt hebt met die omgeplooide tabs. Dat heb je weer heel mooi gedaan.
    En dikke Merci ook voor al je lovende woorden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s