Nieuw in tassenland: de Cosynette van Katrienette!

De Corona-pandemie en de bijhorende semi-lockdown heeft voor heel wat mensen de wereld op z’n kop gezet. Van het ene op het andere moment vielen voor de tassenkoningin Katrienette alle workshops weg. Maar Katrien zou Katrien niet zijn als ze in haar lot zou berusten… Eindelijk had ze tijd om een van haar ideeën in realiteit om te zetten. Maak kennis met het allereerste (en zeker niet het laatste) Katrienette tassenpatroon: de Cosynette.

© Lieve Deduytschaever 200529 20

Dat Katrien een BV is in de tassenwereld, kon je wel zien aan het aantal naaisters die zich kandidaat stelden om het patroon te testen. Uit de 155 inzendingen koos Katrien een select groepje van 15 gelukkigen die haar een handje mochten helpen met het patroon. Door het dolle heen was ik dat ik mee mocht doen.

© Lieve Deduytschaever 200529 25

De Cosynette is een leuk cross body damestasje in drie maten en met tal van opties. Je kan kiezen voor een basistas zonder meer, waardoor zelfs een beginnende tassenmaakster aan het einde van de rit kan pronken met een zelfgemaakt tasje. Daar bovenop kan je kiezen voor een leuke flap aan de voorkant, met daaronder verstopt een ritsvakje. Rond de klep en aan de zijkanten van de tas kan je kiezen voor een streepje paspel of net niet. Achteraan kan je ook opteren voor een ritsvakje. Geen schurende ritsen of trekkers, alles zit mooi ingewerkt tussen je stoffen. Keuze genoeg om van deze tas helemaal jouw ding te maken!

© Lieve Deduytschaever 200529 34

Omdat ik hou van een tas met veel opbergmogelijkheden, koos ik voor een medium Cosynette met alles erop en eraan. De stoffen en fournituren had ik in huis. Voor mijn verjaardag kreeg ik een prachtig zilvergrijs kunstleer van mijn ventje, gekocht bij Toverstof. De zwarte paspel had ik nog liggen van mijn vorige tas en de rits kocht ik per lopende meter bij K-bas. De voering kocht ik een hele tijd geleden bij Ikea. Jammer genoeg is mijn lap nu zo goed als op en is de stof niet meer te krijgen… Ik zal op zoek moeten naar een nieuwe allrounder.

© Lieve Deduytschaever 200529 35

Het patroontje zit zo goed in elkaar, dat ik het niet nodig vond iets te hacken om zelf veel aanpassingen te doen. In het patroon is echter een tassenband van 1.40 m voorzien. Ik wilde een geklede versie van de Cosynette, dus koos ik ervoor een riem van drie centimeter breed te maken in kunstleer. Daarnaast maakte ik binnenin ook nog een paar steekzakjes, zodat ik toch een soort onderverdeling heb in de tas.

© Lieve Deduytschaever 200529 21

Zoals we het gewend zijn van Katrien, is de handleiding tot in de puntjes uitgewerkt. Bij elke stap staan talloze foto’s die je doorheen het hele proces leiden. Ben je wat meer ervaren in het tassen maken, dan kan je ook kiezen voor de simpele tekstversie van de handleiding. Heb je behoefte aan uitgebreide informatie of heb je liever wat minder, het kan dus allebei!

© Lieve Deduytschaever 200529 32

Het patroon is zo uitgewerkt dat je zelf geen naadwaarde meer moet tekenen (joepie!) en zelfs de rechthoekige patroondelen kan je gewoon uitprinten. Bovendien kan je, naast de A4 print-at-home versie ook kiezen om je patroon op A0 te laten uitprinten. Gedaan met patroondelen aan elkaar plakken!

© Lieve Deduytschaever 200529 17


Wil je zelf ook creatief experimenteren met dit super veelzijdige patroontje? Wees er dan snel bij, want enkel vandaag staat het in promotie voor 10,5 euro ipv de normale 12 euro. Surf naar de site van Katrienette en sla je slag!


Tot snel,
Lieve

9 gedachten over “Nieuw in tassenland: de Cosynette van Katrienette!

 1. echt een heel mooi exemplaar. Ik zeg al de hele lockdown dat ik nog eens een tas ga maken maar ik wacht precies toch op een vooruitzicht om die tas dan ook mee te kunnen nemen ergens naartoe, want het komt er niet van ;-).
  Leuke stoffencombinatie ook.

  Like

 2. Wat een mooie tas heb je gemaakt! Zo netjes gestikt. Perfect overeenkomende naden. Ze kon zo uit de winkel komen (en dat is als compliment bedoeld). Dat kunstleer is in het echt ook zo mooi. En wat een blogpost! Zo veel lof! Ik moest wel lachen hoor: een berustend type ben ik inderdaad niet! JIJ bent heel erg bedankt, voor het mee testen! Dikke merci!

  Like

 3. Dit is ècht een mooie handtas! Ik begin er zin in te krijgen….zal maar eens naar die site van Katrienette gaan kijken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s