Een hoopvol cadeautje

In deze onzekere tijden, waar social distancing de norm geworden is, vind ik het meer dan ooit belangrijk dat je mensen op een andere manier een hart onder de riem kan steken. Onvoorstelbaar, dat vrouwen overal ter wereld nu een kind op de wereld zetten, maar geen babybezoek krijgen. Geen enthousiaste oma’s die holderdebolder verliefd worden op hun kleinkind, geen vrienden of neefje die over de rand van de wieg komen loeren…

© Lieve Deduytschaever 200305 03

Een van mijn collega’s werd voor het eerst oma. De laatste weken van de zwangerschap mocht ze niet meer op bezoek bij haar dochter en ook na de bevalling was bezoek niet toegestaan. Dat weegt heel zwaar voor haar.

© Lieve Deduytschaever 200305 11

Omdat een kleine attentie op zo’n moment misschien de lucht wat doet opklaren, maakte ik een kledingsetje voor de baby. Al denk je aan de hand van de foto’s misschien iets anders, ik maakte zowel het t-shirt als de stoere broek in maatje 80. Ik ga er steeds vanuit dat de mama voldoende mini babykleertjes heeft, en deze set kan ze volgend jaar dan gebruiken.

© Lieve Deduytschaever 200305 15

Alleen lijkt het wel alsof het t-shirt kleiner is dan de broek. Vermoedelijk is de maatvoering bij Ottobre Kids niet dezelfde als bij Burda Kids… Het is bedoeld als een set, maar de kleine kan de twee natuurlijk ook apart dragen hé. Dus ik hoop dat de mama er niet over valt…

© Lieve Deduytschaever 200305 14

Voor de broek maakte ik opnieuw de Lumberjack uit Ottobre Kids 6/11. De leuke oranje  strechvelours won ik bij een Instagram wedstrijd van Stik Stof. Bij het knippen lag de hele kamer vol oranje pluis, maar de stof verwerkt super makkelijk en is van topkwaliteit. Ik koos voor een stiksel in hetzelfde kleur, maar door de details op de zakken, krijg je wel een leuk effect.

© Lieve Deduytschaever 200305 09

Het t-shirt is een hack van het romperpatroontje dat ik al meer dan een keer gebruikte. Op zoek naar een stofje dat mooi paste bij de kleurrijke broek, kwam ik bij de stof die ik gebruikte voor de pyama en onesie van mijn neefje Lou. Ik had nog meer dan voldoende liggen voor het kleine t-shirt.

© Lieve Deduytschaever 200305 04

Of de set snel bij de nieuwbakken ouders geraakt onder deze omstandigheden, weet ik niet… maar het cadeautje is op de groei, dus dat komt helemaal goed!

© Lieve Deduytschaever 200305 13

Geef jij graag zelfgemaakte cadeautjes?

Tot snel,
Lieve

13 gedachten over “Een hoopvol cadeautje

 1. Ik moest even slikken toen ik de tekst las….een Oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan zien. Dat doet pijn aan het hart. Maar wat een warme en mooie attentie bedacht je. Dié zal door de kersverse Oma gekoesterd worden.

  Like

   1. Zou wel eens kunnen dat “over een jaartje” een realistische kijk op de crisis is.
    Ik zag mijn kleinkinderen laatst begin maart…ondertussen is het lentefeest van één ervan afgelast…ik merk dat ik élke week mijn doelen bijstel.
    Eerst dacht ik dat we nog samen op weekend zouden kunnen dit jaar…
    Dan dacht ik dat we in augustus wel de verjaardag van de jongste zouden kunnen vieren…
    Ondrtussen “hoop” ik van hen “dit jaar” nog eens te zien. En dan spreek ik nog niét van knuffelen…
    Ik naai ook regelmatig iets voor hen. Een Corona-naai-contact ipv een Corona-naai-project.

    Like

 2. Wat superlief van je. Het lijkt me vreselijk om je pasgeboren kleinkind/neefje/nichtje of wat dan ook niet te kunnen vasthouden… Bizarre tijden. Juist dit soort dingen zoals een zelfgemaakt cadeautje kunnen een lichtpuntje zijn. Ik geef ook graag zelfgemaakte cadeautjes. De aandacht en liefde die je daar in stopt maakt iets heel gewoons toch bijzonder. Mijn vriendinnetje is zwanger – ik ben al bezig met een verrassing voor haar 🙂

  Like

 3. Prachtig cadeau! Ik zelf ben volop baby spulletjes aan’t maken. 6de kleindochter wordt verwacht begin september. Hopelijk kunnen we daartegen wel op bezoek. Kijk er zo naar uit om mijn kleindochters terug te kunnen knuffelen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s