Mijn Cosynette estafette

De oproep van Katrien om haar nieuwe patroon voor de Cosynette te testen liet me niet onbewogen. Maar na een reality-check kon ik mij door de gevolgen van de lockdown geen kandidaat stellen.

Desalniettemin kocht ik onmiddellijk het patroon na deze testfase. Laat nu net wél die corona-maatregelen de reden zijn dat ik er tijdens mijn staycation niet één of twee maar drie stuks van heb kunnen maken.

Ik ben begonnen met de small versie met alle mogelijke opties op de paspel rond de tas zelf na. Ik ging voor de zekerheid aan de slag met de fotobeschrijving, waarin zoals verwacht alle stappen tot in detail werden uitgewerkt. Deze mini versie maakte ik op aanvraag voor mijn mama met resterende stof en ik koos hierbij voor een zelfgemaakte riem. Vooral de laatste stappen waren een uitdaging door het kleine formaat, maar ik ben tevreden met het resultaat.

IMG_5076

Na controle van mijn kleine stoffenvoorraad bleek ik, op de fournituren na, voldoende te hebben om er voor mezelf ook een te maken. De restjes van mijn Blanche waren juist goed voor de medium versie, die bij het zien van de creatie van Lieve perfect aansloot bij mijn wensen. In deze versie ging ik opnieuw voor een zelfgemaakte riem, maar ditmaal volledig in kunstleer. De verborgen rits achteraan liet ik achterwege en ik voegde ditmaal de paspel rondom de tas toe. De korte beschrijving loodste me feilloos naar het mooie resultaat.

IMG_5130

Intussen broeide er een ander Cosynette-idee in mijn hoofd. Ik had vorig jaar aan mijn zus beloofd om een tas voor haar te maken maar het was er dus nog niet van gekomen. Aangezien zij behoefte heeft aan een grotere tas lag die large versie voor de hand… en nu ik de stappen goed onder de knie had kon ik mij wel wagen aan wat aanpassingen. Met de restjes (ja, inderdaad alweer!) van mijn Stinger kon ik aan de slag. Ik koos voor een kurk accent, gebaseerd op de Marichel Hobo, en een gouden paspel rondom. De ritsen liet ik achterwege en ik personaliseerde de binnenkant met een rits en zakjes afgewerkt met paspel. Mijn zus was in ieder geval al laaiend enthousiast met de foto’s.

IMG_5197

Welke versie vinden jullie het mooist? Tips voor een vierde versie zijn ook altijd welkom!

IMG_5158

Gastblogster,

An

2 gedachten over “Mijn Cosynette estafette

  1. Wat een prachtige collectie An!!! Ik vind ze alle drie heel leuk, maar die small vind ik het allerleukste! De combinatie van de (goed geplaatste 👌) streepjesstof op de flap en de riem, met het rode kunstleer, maken het een geweldig tasje!
    Het doet me denken aan zomer en strand, en ik zou het zo dragen op een luchtige outfit met witte t-shirt/blouse op jeans. Geweldig gedaan! Leve de stay-cation 😁

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s