Scheef gaan met Sadie

Hoera, het is herfst! Ik bedoel, verdorie, de zomer is voorbij. (Maar we moeten positief blijven he.) Ik heb eerlijk gezegd niks met dit seizoen; het vallen van de blaadjes en de mooie herfstkleuren… Beuhh! ‘t Is koud, nat en grijs, dus ik zit weer af te tellen naar mei (en ik heb nog wel even te gaan 🥴).

Het enige leuke aan de herfst is het feit dat we weer lange rokken kunnen dragen. Ik ben gek op die dingen en hoop dat lange jurken en rokken nog een paar jaar in het modebeeld blijven.

Een heerlijk model maakte ik onverwacht op het laatste naaiweekend van de Sew Bees in Malle. Met Lieve erbij waren de Girls weer een weekend bezig met hun favoriete hobby. Toen we even gingen kijken naar de pop up stofjeswinkel van ‘t Stofuiltje, vond ik er een vloeiende viscosekatoen met een soort geborduurde print. Die moest ik hebben, maar ik twijfelde tussen koraalrood en een kaki groene versie.

Hoewel we er allemaal over roerend over eens waren dat de koraalrode versie toch de mooiste was, twijfelde ik. Dat rood is niet echt een kleur die bij mij past. Maar kaki .. pfff…ik draag bijna nooit iets kaki buiten het werk. Lieve trok me over de streep: zomertypes als ons zijn geen vrienden met koraalrood en het groen past beter bij mijn teint. En ik wist dat ze gelijk had. Trouwens, kaki kan je makkelijker combineren met andere kleuren.

Dus legergroen it is… Omdat de stof zo mooi valt, bedacht ik direct dat een lange rok wel leuk zou zijn. In LMV stond er net een schitterende rok, de Sadie. Doordat je deze rok schuin van draad knipt, wikkelt hij zich heerlijk om je lichaam. Een bijkomende voordeel is dat de rok maar uit twee grote lappen bestaat en een boordje, dus dat zit erg snel in elkaar. Een nadeel is dat je vrij veel stoferest hebt doordat je het schuin uit je stof moet knippen.

Ik was bij mijn eerste pasbeurt al direct wild enthousiast over Sadie. Past heerlijk aan mijn lijf maar waaiert genoeg uit aan het onderbeen zodat je geen kleine pasjes moet nemen. Ook wel belangrijk he. Sadie is zo makkelijk te combineren. Een sportief t shirt of een chique topje erop en je zit goed. Heerlijk. Zelfs met een paar stoere botten geraak je er nog mee weg. Een klein vleugje bohemien, zonder te overdrijven .

De fotoshooot van Sadie was voorzien in de groene natuur maar mijn fotografe Veronic vond deze graffitikeet en die was gewoon te stoer. Je ziet dat de foto’s nog in warmere tijden zijn getrokken (zucht….) maar ook voor meer herfstige temperaturen doet mijn Sadie dienst. Ik ben nu al op zoek naar een donkerblauwe soepele stof om een winterversie te maken. Alle suggesties hiervoor zijn welkom.

Heb jij al je zomernaaisels al opgeborgen? Of zijn er een paar die het herfstseizoen ook dienst doen?

Tot schrijfs,

Margot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s